Fitness Vježbe za mršavljenje 20. veljače 2017.

Trčaona – prva hrvatska škola trčanja, započela je s upisima

Foto: Goran Marinov
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trčaona – prva hrvatska škola trčanja, započela je s upisima u sedmu generaciju. Polaznici će u razdoblju od 8. ožujka do 5. studenog 2017. imati mogućnost pohađati školu trčanja i sudjelovati u treninzima u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Do sada je kroz školu prošlo 4300 polaznika, a ove godine očekuje se upis 5000. trkača. Polaznici se mogu prijaviti putem internetske stranice www.trcaona.hr, a upisi traju do 6. ožujka 2017.

Zasluge za popularizaciju trčanja

Škola trčanja, sveobuhvatni je program s ciljem promoviranja kulture rekreativnog trčanja i poticanje zdravog načina života. Kada je 2011. godine Trčaona počela s treninzima (tada kao adidas škola trčanja), u Zagrebu se mogao vidjeti tek poneki trkač. Danas se zagrebačkim nasipom, parkom Maksimir i stazama oko jezera Jarun teško može proći bez susreta s nekim rekreativnim trkačem. Udruga Aktivan život, idejni začetnik ovog projekta, promovira bavljenje rekreativnim sportom u svrhu zdravlja.

 | Author: Mario Lesić Foto: Mario Lesić

"Iznimno smo ponosni na uspjeh projekta škole trčanja i što ove godine upisujemo svoju sedmu generaciju. Program Trčaona - škola trčanja usmjeren je na motivaciju polaznika da završe školu, ali i postanu zaljubljenici u rekreativno trčanje. Želimo ih potaknuti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu", izjavio je Nedeljko Vareškić, predsjednik Društva športske rekreacije Aktivan život, organizator Trčaone.

U sklopu škole su i stručna predavanja te savjetovanje s liječnicima

Program Trčaone namijenjen je odraslima, bez obzira na fizičku spremnost. Treninzi su raspoređeni na tri termina tjedno tijekom kojih iskusni i stručni treneri s polaznicima rade kako na njihovom fizičkom statusu, tako i na motivaciji svakog pojedinog polaznika kako bi ostali u trčanju i nakon završenih osam mjeseci škole. Program treninga u cijelosti je krojen po mjeri polaznika, a u sklopu škole trčanja organiziraju se tematska predavanja i stručna savjetodavna podrška liječnika.

 | Author: Goran Marinov Foto: Goran Marinov

Po uzoru na Trčaonu razvijene su i škole trčanja u susjednoj Srbiji i u Bosni i Hercegovini čime je projekt rekreativne škole trčanja postao, ne samo potporni stup kulture trčanja i zdravoga života u državi, već je svoj pozitivni utjecaj proširio i na regionalne projekte. Sve dodatne informacije o školi trčanja i upisima možeš saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Prati nas preko: #trcaona #aktivanzivot #321kreni  trcaona.h facebook.com/trcaona instagram.com/trcaona

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.