Fitness 09. rujna 2009.

Stott Pilatesom kontroliraj apetit

Stott
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uoči certifikacijskog seminara Stott Pilatesa, od 3. do 11. rujna u zagrebački Body&Mind Studio ugostit će Jennifer Dahl, certificiranu instruktoricu Stott Pilatesa iz Toronta, s kojom je zdravakrava prva razgovarala o novim programima

Stott Pilates, sa sjedištem u Torontu, jedna je od svjetski najpriznatijih Pilates škola. Poznat po suvremenom i znanstvenom pristupu metodi, Stott Pilates uvršten je u rad mnogih fizioterapeuta, kondicijskih i osobnih trenera, kojima je i namijenjen zagrebački seminar na kojem je glavna 'zvijezda' (uz Mirelu Anić, Stott Pilates edukatoricu), kanadska instruktorica Jennifer Dahl.

Jennifer nam je objasnila razliku između klasičnog pilatesaStott Pilatesa te predstavila najnovije programe ove škole, a Mirela Anić pružila pogled u budućnost Stott Pilatesa u Hrvatskoj.

Za razliku od klasičnog pilatesa, Stott Pilates nadopunjen je znanjem, savjetima i instrukcijama fizioterapeuta, sportskih liječnika i terapeuta, sa svrhom sigurnijeg vježbanja, u skladu s biofizičkim stanjem i potrebama pojedinca, kaže Jennifer. Na taj način, Stott Pilates obuhvaća širu demografsku skupinu, a treninzi se prilagođavaju svakom klijentu.

Kada je riječ o novim programima, posebno se istču Athletic Conditioning (namijenjen sportski zahtjevnijim osobama), Postrehabilitation program (postrehabilitacijski program) te Weightloss program ( program za mršavljenje).

Body&Mind Studio održava satove Stott Pilatesa za rekreativce još od 2003., kaže instruktorica Mirela Anić, jedna od 218 certificiranih Stott Pilates instruktora u svijetu. Premda Body&Mind Studio održava izobrazbu trenera već četiri godine, od ove jeseni jedini u regiji organiziraju i certifikacijske seminare. 

Kondicijski program

Program je namijenjen zdravim rekreativcima naprednog stupnja intenziteta vježbanja te profesionalnim sportašima.

Riječ je o kombinaciji Pilates kretnje s kondicijskim vježbama i vježbama snage, koja se izvodi na podlogama uz različite rekvizite ili na Pilates spravama.

Zapravo je riječ o spoju kondicijskog treninga i Pilatesa, s ciljem postizanja boljih i trajnijih rezultata, objašnjava Jennifer.

Postrehabilitacijski program

Velik postotak ljudi koji su željeli vježbati Stott Pilates na prvi trening nisu došli zbog mršavljenja ili 'tesanja' linije već zbog oporavka nakon težih ozljeda ili operacija, priča Jennifer.

Cilj programa je potpomognuti klasičnu terapiju i pomoći pacjentima da održe muskulaturu i pokretljivost tijela.

Najnovija potkategorija bogatog postrehabilitacijskog programa je oporavak tijela nakon raka dojke.

Jennifer je izuzetno ponosna upravo na ovaj vid Stott Pilatesa kojem je cilj, neometajući terapiju, vratiti osnovnu pokretljivost tijela na razinu prije pojave bolesti, a program se prilagođava svakoj pacjentici.

Program mršavljenja

Poanta Weightloss Programa je osvijestiti osobe tj., naučiti ih da će smršavjeti isključivo kombinacijom kardiovježbi i pilatesa te pravilne prehrane. Samostalno, Pilates ne može pomoći, objašnjava Jennifer.

No, Stott Pilates može pomoći pri izgradnji pravilnog držanja, postizanja svjesnosti o svome tijelu te, na taj način, utjecati i na način prehrane.

Naime, naučite li voljeti svoje tijelo, što ćete i učiniti postanete li ga svjesni, nećete ga olako loše tretirati, jedući nezdravu hranu pritom se debljajući.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.