Fitness 29. rujna 2011.

Školarci adidasa trče uz miCoach Pacer

Skola1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Desetak dana prije početka jubilarnog dvadesetog zagrebačkog maratona poznata su neka od atraktivnih imena koja će sudjelovati na utrci. Franjo Kordić, tajnik zagrebačkog atletskog saveza najavio je nastupe rekordera 17. Varaždinskog polumaratona, prošlogodišnje rekordere Đuru Kođu i ruskinju Veroniku Lopatin

Na ovogodišnjoj utrci građana očekuje se oko šest tisuća sudionika, dok se za maraton i polumaraton prijavilo 850 trkača iz 34 zemlje.

Pripreme za zagrebački polumaraton

Od 850 trkača čak 60 ih dolazi iz adidasove škole trčanja. Većina njih prije samo 4 mjeseca bili su apsolutni početnici koji su u školi prepoznali ne samo mogućnost da ostvare neke svoje životne ciljeve već da naprave prekretnicu u svom životu.

Koliko su uspješni u tome i kolika je želja za time najbolje govori činjenica da od inicijalno primljenih osamdeset njih, šezdeset još uvijek redovito trenira tri puta tjedno. Najduži i najzahtjevniji trening je iza njih, devetnaest kilometarska utrka, a nakon te prepreke ostaju samo pripreme za završni cilj - zagrebački polumaraton. Sad u ovom trenutku najvažniji su individualni treninzi,a školarcima tu najviše pomažu nove tehnologije iz adidasa poput adidas miCoach Pacer.

Uređaj koji prati fiziološke podatke tijekom trčanja

miCoach Pacer je uređaj koji pomaže trkačima postaviti i ostvariti njihove osobne ciljeve prateći njihove fiziološke podatke i dajući im povratne informacije u realnom vremenu. Trkačima omogućuje preko www.micoach.com razviti efektivan plan treniranja koji je moguće pratiti i podijeliti s prijateljima.

'Najbolja stvar kod miCoach Pacera su trening zone koje mi pomažu pri ostvarivanju pravilnog tempa i zahvaljujući tome ostvarujem bolje rezultate iz treninga u trening',  podijelila je svoje iskustvo Lidija Škuc iz adidasove škole trčanja. Trening zone su definirani rasponi otkucaja tvojeg srca i koriste se kako bi se treninzi usmjerili na posebne ciljeve.

Osim praćenja frekvencija srca miCoach Pacer omogućuje i slušanje muzike uz MP3 player po izboru tako da osim što pomaže postići bolje rezultate, čini svaki trening užitkom.

Pravilan tempo i pravilan korak su dva najvažnija elementa za jednog trkača i zbog toga adidasovi školarci koriste najsuvremenije adidas response tenisice.

Kroz četiri mjeseca treninga školarci su prošli kroz brdovite terene maksimirske šume, užareni varaždinski asfalt i nepravilni teren uz savski nasip bez ozljeda. Čvrsti trkači korak na svakom terenu je moguć uz adiWear traxion potplatu za potpunu kontrolu, formotion dizajn i torsion podršku prednjeg stopala. Response tenisice u suradnji sa miCoach Pacer tehnologijom pomogle su mnogim školarcima da od amatera postanu ozbiljni maratonci.

Više informacija o adidas proizvodima na adresi: www.utrke.net , a o nagradnoj igri ''Volim trčanje'' na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.