Fitness 09. ožujka 2010.

Renata Sopek otkriva tajne svoje linije

Renata1
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti ekskluzivne fotografije vježbi za mršavljenje koje Renata Sopek preporučuje u knjizi "Zdrava i fit", koju još uvijek priprema s nutricionisticom dr.sc. Lejlom Kazinić Kreho, a trebala bi biti objavljena u svibnju; takve su vježbe dio Renatinog programa "Smršavi" kojim se u 5 tjedana gubi 3 do 5 kilograma

Televizijska voditeljica Renata Sopek poznata je i kao autorica popularnih DVD-a s vježbama, a sada priprema i knjigu "Zdrava i fit", koja bi trebala izaći u svibnju u izdanju Profila. Renata u knjizi demonstrira i opisuje vježbe, koje je osmislila zajedno sa svojim mentorom, magistrom kineziologije Marinom Bašićem, a namijenjene su ublažavanju stresa, poboljšanju spolnog života, otapanju masnoća, reguliranju tjelesne težine, detoksikaciji i tako dalje.

Želiš svom tijelu omogućiti buđenje nakon duge zime? Isprobaj detoksikacijsku dijetu!

Svaka od ukupno devet cjelina knjige, pored Renatinih preporuka za vježbanje, sadrži savjete za prehranu i recepte liječnice i nutricionistice dr.sc. Lejle Kazinić Kreho, autorice knjiga Prehrana 21. stoljeća i Prehrana 21. stoljeća za žene. Ona preporučuje jelovnik koji se temelji na organski uzgojenim namirnicama i začinima koji ubrzavaju metabolizam ili pak usporavaju štetne oksidativne procese u organizmu. 

Renata Sopek vjeruje da će ovim sveobuhvatnim priručnikom za modernu ženu, prvom takvom knjigom u Hrvatskoj, čitateljicama svih dobi pomoći da postanu vedrije, vitkije, energičnije i optimističnije. A upravo to nastoji postići i kroz 5-tjedni program prehrane i vježbanja pod nazivom "Smršavi", koji je osmislila sa svojim timom stručnih suradnika. Za 5 tjedana polaznici programa trebali bi postići vrhunsku formu i postati zadovoljni sobom, bez ijednog dana gladovanja. 

"Pod uvjetom da se osoba pridržava programa, garantiramo za 5 tjedana gubitak 3 do 5 kilograma, ali može se izgubiti i više. Međutim, tih 5 tjedana trebao bi biti tek početak, jer kad ljudi zavole svoje nove navike i uvjere se kako dobro utječu na njihovo zdravlje, izgled i opće stanje, očekujemo da će nastaviti vježbati i pravilno se hraniti", kaže Renata.

Smršavi uz jednostavna jela

Nutricionist Nenad Bratković svakoj osobi koja se uključi u program "Smršavi" napravi poseban plan prehrane i svakog tjedna daje joj novi jelovnik. To je uvijek raznolika i zdrava hrana, priča Renata, ali jako pazimo na to da ljudima ne bude problem uklopiti obroke u svoj dnevni raspored, osobito ako se radi o zaposlenim ljudima s puno obaveza.

Recepti su vrlo jednostavni, a namirnice dostupne u skoro svakom dućanu. I jela su takva da mogu zadovoljiti sve članove obitelji, tako da primjerice žena koja mršavi neće morati kuhati dva ručka, niti će ostali ukućani ostati gladni. U plan prehrane uključeno je i 60 zamjenskih obroka – 30 doručaka i 30 večera.

Na treninge u Fitness i plesni studio Cibona, koji se nalazi u Savskoj 30, polaznici dolaze triput tjedno, a uz Renatu Sopek vode ih treneri Igor Brajak i Stipe Marina te plesna pedagoginja Maja Mlađenović. Treninzi su aerobni i anaerobni. Aerobni treninzi sastoje se od latino fitnessa – kombinacije raznih vrsta plesova, a anaerobni od vježbi snage s rekvizitima i spravama i posebno vježbi za učvršćivanje kritičnih zona.

Pogledaj kako ti ples može pomoći u mršavljenju i oslobađanju od stresa, ali i povećati samopouzdanje.

"Svoj pozitivan stav trudimo se prenijeti na polaznike i na treninzima vidimo da ozbiljno vježbaju, a na mjerenjima i vaganjima, koja imamo svakog tjedna, možemo se uvjeriti i da se dosljedno pridržavaju pravila prehrane. Važno nam je ljude motivirati toliko da zdušno private sve aspekte programa i da u tome uživaju, umjesto da nešto rade polovično i onda sami sebe zavaravaju", kaže Renata Sopek.

Zanima te kako bi bilo mršaviti uz nju?

Program "Smršavi" krenuo je početkom veljače i prva grupa sastojala se samo od žena, iako su i muškarci dobrodošli.

Više info: www.smrsavi.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.