Fitness 28. svibnja 2010.

Prvi hrvatski fitness festival

Slika_Cff
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cro Fit Fest '10 je prvi hrvatski fitness festival koji promovira zdrav i sportski načina života. Glavni cilj projekta je očuvanje i unaprjeđenje zdravlja kroz poticanje na sportsku rekreaciju i aktivno korištenje slobodnog vremena za sve građane bez obzira na dob, spol, rasu, vjeru, nacionalnost, društveni položaj, političko ili drugo uvjerenje i prethodno iskustvo u sportu

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pretilo je svako peto dijete. Pretilosti uz nepravilnu prehranu pridonosi i nedovoljna tjelesna aktivnost. Alarmantan je podatak kako se u našoj zemlji 67 posto djece ne bavi zadovoljavajućom tjelesnom aktivnošću, a skoro 40 posto odraslih tjelesno je neaktivno.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je prekomjernu težinu bolešću koja je postala najveći svjetski kronični zdravstveni problem. Pretilost, kao posljedica prekomjerne težine, uzrokuje čitav niz bolesti - dijabetes, kardiovaskularne oboljenja, bolesti jetre, artritis, poremećaji disanja, probleme metabolizma...

Iako je za navedene tegobe, njezine uzroke i posljedice teško pronaći univerzalni lijek, znanstveno je dokazano kako promjenom načina života možemo poboljšati zdravlje i izgled tijela.

Prema posljednjim istraživanjima, broj smrtnih slučajeva koji su posljedica bolesti srca i krvožilnog sustava može se smanjiti i za 50 posto samo ukoliko se uvedu jednostavne promjene životnog stila poput promjena prehrambenih navika te provođenja redovite tjelovježbe, sportske rekreacije.

Pronađi motivaciju za rekreaciju!

Projekt Prvi hrvatski fitness festival osmišljen je kako bi motivirao ljude na te pozitivne promjene životnoga stila kojima mogu očuvati i unaprijediti zdravlje i izgled tijela. To će se nastojati ostvariti, između ostalog, edukacijom kroz brojna predavanja i seminare.

Prvi hrvatski fitness festival ima za cilj ponuditi nešto novo, originalno i atraktivno, nešto što još nije viđeno na ovim prostorima. Spojit će se sport i priroda kroz brojne sportske aktivnosti i igre, edukacijske i glazbeno-zabavne sadržaje. Osim prezentacije atraktivnih sportova, popularizirat će se i neke nove sportske aktivnosti kojih dosad uopće nije bilo ili ih je bilo vrlo malo na ovim prostorima.

Riječ je o projektu Društva športske rekreacije 'Spokret' (sport, pokret, rekreacija),  neprofitnoj udruzi osnovanoj s ciljem promicanja kulture sportske rekreacije i čimbenika koji potiču zdravlje te organiziranja sportsko-rekreacijskih, kulturnih i medijskih događanja.

Za posjetitelje je pripremljeno preko četrdeset sportsko – rekreacijskih, zabavnih i edukacijskih programa. Posjetitelji će se tako moći upoznati s pojedinim sportom, njegovim pravilima, te uz demonstraciju trenera i isprobati određeni sport.

Program festivala

Radi lakšeg snalaženja posjetitelja, svi sadržaji Festivala podijeljeni su u četiri glavna programa:

Cro Fit Fest natjecanja

Petak, subota, nedjelja; 11. do 13.06.:

 • Sportska natjecanja za rekreativce:
  • Cro Fit Fest streetball; košarka, ulični hakl
  • beach volley; odbojka na pijesku
  • football battle; mali nogomet

Subota 12.06.

 • Cro Fit Fest open - sastoji se od natjecanja u:
  • bodybuildingu
  • classic bodybuildingu
  • ženskom bodyfitnessu
 • Badminton turnir - rekreacija stariji (M i Ž) i djeca u
 • Tenis na pijesku (Tennis beach by Techno gym)
 • Međudržavni egzibicioni turnir Hrvatska-Slovenija

Nedjelja 13.06.

 • Cro Fit Fest rolerijada (Hrvatski inline kup (HIC) 2010.g
 • Cro Fit Fest Zagreb beach rugby turnir - turnir sa profesionalnim sportašima, muškarci i žene
 • Masters natjecanje rukometa na pijesku (u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza) održat će se u petak, subotu i nedjelju na Velikom jezeru na Jarunu.

Cro Fit Fest rekreacija

Vježbaj uz vrhunske trenere! Imat ćeš organizirano vježbanje za rekreativce.

Cro Fit Fest edukacija i dijagnostika

Nauči nešto novo o fitness treningu i prehrani. Očekuju te brojna predavanja, demonstracije vježbi i besplatna provjera zdravlja i sposobnosti.

Cro Fit Fest zabava

Zabavi se kroz brojne zabavno-rekreacijske sadržaje!

Brojni sportovi predstavit će se u formi javnog sata vježbanja (u trajanju od cca. 30 do 45 min.) tijekom kojeg će educirani instruktori i treneri prikazati brojne programe vježbanja prilagođene rekreativcima koji će vježbati na licu mjesta.

Mjesto održavanja:

Cro Fit Fest '10 održati će se u Zagrebu, ŠRC Jarun, kod Malog jezera. Sva događanja biti će na tri lokacije:

 • betonski teren za košarku i mali nogomet (preko puta kluba 'Lake City')
 • 2 terena odbojke na pijesku (lijeva strana), Erste Klub odbojke na pijesku;
 • travnata livada ispred restorana 'Lido' i kluba 'Piranha'

Više informacija na www.crofitfest.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.