Fitness 02. listopada 2012.

Probaj penjanje na umjetnoj stijeni!

Mofito
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Penjačke dvorane postale su igrališta za sve dobne skupine, a strast za penjanjem često izaziva ovisnost koja nadjačava želju za svim ostalim sportovima. Zašto je to tako? Nekada je penjanje bilo rezervirano za usku skupinu ljudi, najčešće kao rekreacija. Danas je dvoransko penjanje namijenjeno širokom krugu ljudi, gdje se osim vježbanja druže i zabavljaju

Generalizirajući, možemo reći da su penjači freestyleri, ljudi koje ne možemo kategorizirati u neke klasične skupine sportaša. Jaki individualci i ljubitelji prirodnog načina života. Penjanje je jedan od starijih oblika sporta što potvrđuju i klinci koji se stalno penjanju. S obzirom na to da je ovo jedini ekstremni sport, gdje se u kontroliranim uvjetima penjete, kombinacija adrenalina i želje za penjanjem rijetko jenjava.

Načini penjanja

Načini penjanja razlikuju se od: penjanja u paru, gdje jedna osoba uvijek osigurava drugu, penjanja u penjačkoj grupi (dječje grupe), penjačkog natjecanja i sl. Neke prirodne zakonitosti nas definiraju, tako su na primjer žene često znatno bolji penjači jer su opuštenije, fleksibilnije i imaju prirodno bolju ravnotežu. Ipak, muškarci snagom i izdržljivošću kompenziraju vještinu penjanja. Da bi svi mogli napredovati i razvijati se početnički i napredni tečajevi pomoći će da izgradite svoje sposobnosti.

Želiš li provesti zanimljiv i dinamičan vikend, viseći i zabavljajući se s prijateljima, posjeti penjačku stijenu u samom centru Vašeg grada. Fitness klub MoFit, na Trešnjevci, ima stijenu površine 120 m2 i visine 9,5. Smjerovi su težine od 1 do 7c, te zadovoljavaju sve penjače početnike, kao i napredne rekreativce. Opremu je moguće iznajmiti. Prijave i pitanja šalji na info@MoFit.hr.

Klikom preuzmite kupon za popust u Mofitu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.