Fitness 06. prosinca 2016.

Prihvati izazov: jedinstvena utrka stepenicama do vrha Zagrepčanke

Foto: Goran Marinov
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu 10.12. u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka starta jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

Na ovu posebnu utrku koja ima cilj na 25. katu, odnosno na 95 metara visine mogu se prijaviti svi građani, ali i aktivni vatrogasci. Naime, u sklopu Zagrepčanke 512, DVD Sesvetski Kraljevec organizira i humanitarnu utrku vatrogasaca koji do vrha Zagrepčanke trče s opremom teškom i do 10 kg, a prihod od startnina se direktno uplaćuje udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi). 

Staza od stepenica visokih 17 cm

Stazu od 490 stepenica visokih 17 cm, u kategoriji građana je najbrže pretrčao prošle godine Matjaž Mikloša iz Slovenije u rekordnom vremenu 02:34.50, dakle trebalo mu je samo malo više od 6 sekundi po katu! U ženskoj kategoriji je prije dvije godine rekord od 03:11.88 postavila Karmen Klančnik iz Slovenije. 

 | Author: Goran Marinov Foto: Goran Marinov

Online prijava

Online prijava na web stranici utrke i uplata startnine od 50 kuna moguće su zaključno do četvrtka 1.12.2016. u ponoć. Osigurajte svoje mjesto na utrci jer na dan utrke neće biti moguća prijava niti uplata!

Utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj, organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku. Hrvatska utrka je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Više o samoj utrci saznaj na Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.