Fitness 07. rujna 2011.

Ples 5 Ritmova iscjeljuje dušu i tijelo

5Ritmova
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ples 5 Ritmova metoda je pokreta koju je razvila američka plesačica, kazališna redateljica, spisateljica, skladateljica i filozofkinja, Gabrielle Roth. Podrazumijeva jednostavnu vježbu kretanja stvorenu za oslobađanje plesača koji postoji u svakom tijelu, bez obzira na njegov oblik, veličinu, dob, ograničenja i iskustvo

Pronaći sebe u plesu

Pronaći svoj ples znači pronaći sebe na najprotočnijoj i najkreativnijoj razini. Iako je vježba vrlo jednostavna, ima moć poticanja duboko iscjeljujućeg i kreativnog izražavanja. Osnovno učenje jest: Ako pokreneš svoje tijelo, psiha će se sama iscijeliti!

Pet ritmova su tečni, stakato, kaos, lirski i duboka tišina. Ovi ritmovi zajedno stvaraju Val – vježbu meditacije kroz pokret. Ritmovi nemaju korake koje treba naučiti i slijediti, svaki od njih ima različito polje energije u kojem pronalaziš vlastito izražavanje i koreografiju, istežući time koliko svoje tijelo, toliko i svoju maštu. 

Svaki ritam je učitelj i s vremenom možeš očekivati susrete s različitim, do tada nepoznatim stranama sebe. 

Ritmovi su osnova rada Gabrielle Roth, niz iscjeljujućih mapa za tijelo, srce, um, dušu i duh koje pružaju mogućnost samootkrivanja i stazu buđenja. Sa vježbom 5 Ritmova započinješ putovanje i to je mjesto kojem ćeš se uvijek vraćati.

Što se događa za vrijeme plesa?

Na radionicama se nađu ljudi s različitim iskustvom 5 Ritmova – od onih koji to rade prvi put, do pravih ovisnika o Valu. Učitelj prati energiju u prostoriji. Na primjer, osnova plesa može biti jedan od 5 ritmova, ili učitelj može povesti grupu kroz cijeli Val. Ritmovi su vrata u doslovno tisuće različitih pejzaža kretanja.

Kao i tijelo, i oni su stvoreni da bi potaknuli plesačevo izražavanje kretnjom u trenutku. Ti si različita osoba svaki put kad uđeš u prostoriju, tako je i s grupom, a tako je i s učiteljem. Time svaki sat nudi potpuno nove i jedinstvene mogućnosti.

U nagradnoj igri koja je trajala od 8. do 14. rujna pet najsretnijih registriranih korisnika osvojilo je radionicu plesa 5 Ritmova. Ciklusom "Valovi Bivanja" nagrađene su Marija Kačinari, Nadica Jurišić i Jasna Pongrac, ciklusom "Odnosi kroz Ritmove" Anica Ugarković i radionicom "Valovi za muškarce" Miroslav Tremski.

Pokreni svoje tijelo

Ciklusi plesa :

Valovi Bivanja

3 x 7 termina za večernji ciklus ponedjeljkom pod nazivom  "Valovi Bivanja". Termini su: 31. listopad., 7., 14., 21. i 28. studeni, te 5. i 12. prosinac.

Ciklus Valova je serija od 7 uzastopnih Valova, gdje ista grupa plesača pleše iz tjedna u tjedan, iz Vala u Val. Ciklusi nisu međusobno povezani, različiti su i neponovljivi.

Ako si došla do određenog nivoa u svojoj praksi, i spremna si za novi korak uvida, ili žudiš za kontinuitetom i povezanošću koje ovakav način rada pruža, Ciklus ti daje vrijeme da istražuješ mapu 5 Ritmova i da se upoznaš sa svojim suplesačima i suplesačicama na dubljem nivou.

Više o ciklusu "Valovi Bivanja" pročitaj ovdje... 

Odnosi kroz Ritmove

1 x 7 termina za jutarnji ciklus srijedom pod nazivom "Odnosi kroz Ritmove". Termini su: 9., 16., 23. i 30. studeni, te 7., 14. i 21. prosinac.

Dobrodošla su sva tijela, svih godina i oblika, a prijašnje iskustvo nije potrebno. Ciklus Valova je serija od 7 uzastopnih radionica, gdje ista grupa plesača pleše iz tjedna u tjedan, iz Vala u Val. Ovaj ciklus prima najviše 15 plesača.

Više o ciklusu "Odnosi kroz Ritmove" pročitaj ovdje...

Valovi za muškarce

1 x radionica za muškarce pod nazivom "Valovi za muškarce". Termin je petak 23. rujna od 19 do 22 sata.

Muškarac koji pleše svoj vlastiti svijet sposoban je suočiti se sa jednostavnošću, kreativnošću, radosti, zahvalnosti, unutarnjim svetim prostorom i otpuštanjem starih navika.

Muškarac koji pleše svoj vlastiti svijet je sposoban dijeliti, eksperimentirati, pričati i slušati svojim tijelom, biti svjestan svojeg talenta i potencijala, i najvažnije, sposoban je "biti". 

Više o ciklusu "Valovi za muškarce" pročitaj ovdje...

 Više info na: www.plesritmova.net

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.