Fitness Vježbe za ravan trbuh 04. rujna 2017.

Pet vježbi za ravan trbuh kakav si oduvijek htjela

Trbuh_6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ravan trbuh je san gotovo svih žena, pa čak i onih koje ga već imaju, jer nikad nije savršeno i dovoljno ravan. Za čvrst trbuh potrebne su određene vježbe i prehrana na koju se mora paziti, a prehrana čini 80% "posla".

Mi ti danas predstavljamo pet opasnih vježbi za trbuh, koje će ga dovesti u red u najmanjem mogućem roku. Ali sve ovisi otebi -  ne odustaj i poštuj pravilne prehrane i redovitog vježbanja.

Vježba 1: Podizanje utega uz podignute noge - lezi na klupu i drži utege. Ruke stavi tako da ti u laktovima budu pod kutom od 90 stupnjeva i u visini prsa, a dlanovi izravnati. Podigni noge u koljenima i savij ih također pod kutom od 90 stupnjeva. Stegni trbuh i ispruži prvo desnu ruku prema stropu. Ruke trebaju biti skroz ispružene. Polako je vrati u početni položaj, pa ponovi lijevom rukom. Napravite osam ponavljanja. Dijeta koja topi masne naslage s trbuha

Možda te zanima... Djelotvorne tehnike za uklanjanje sala s trbuha Fitness

Vježba 2: Iskorak sa savijanjem u stranu i utezima - stani ravno, izravnaj kralježnicu i raširi noge u širini bokova. Podigni obje ruke iznad glave, s palčevima prema unutra. Stežući trbušne mišiće i držeći leđa ravno, napravi iskorak tako što ćeš lijevu nogu pomaknuti unatrag. Iz tog položaja, nagni gornji dio tijela udesno, držeći ispružene ruke. Vrati se u početni položaj. Ponovi osam puta lijevom nogom, a zatim još osam puta drugom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Ovaj potez, ima razne varijacije što je samo jedan od razloga da ga učiniš glavnim dijelom treninga za gluteus, a tradicionalni iskorak je na tronu vježbi za savršenu stražnjicu.

Vježba 3: Premještanje lopte - uzmite lakšu medicinku ili običnu čvršću loptu s obje ruke i lezi na leđa. Podigni skroz noge prema stropu, a ruke iznad glave. Polako podiži ramena od poda i prebaci loptu iz ruku, između stopala. Polako spuštaj noge ka podu. Ponovi pokret, podigni loptu nogama, a zatim je uhvati opet rukama i vrati se u početni položaj. Napravi 12 ponavljanja. Hrana koja smanjuje nadutost

Možda te zanima... Zašto ne gubiš masno tkivo na trbuhu? Dijeta

Vježba 4: Stajanje na jednoj nozi i dizanje utega - drži uteg u desnoj ruci i podigni desnu nogu iza sebe; nagni se prema naprijed, tako da uteg bude u ravnini s ramenom, a noga i tijelo paralelno s podom. Podigni uteg prema prsima (B), napravite pauzu, pa ga spusti opet dolje. Napravi osam ponavljanja, pa ponovi istu vježbu i drugom rukom.

Smoothie koji "ravna" trbuh

Vježba 5: Okret u bokovima i dizanje utega - lezi na leđa s podignutim nogama, vertikalno od poda. Stavi medicinku ili čvršću loptu između stopala, a desnu ruku podigni u visini grudi. Držeći noge i ruke ispravno, spuštaj noge na lijevu stranu, a desnu ruku ispruži ravno na desnu stranu. Vrati se u početni položaj. Napravi 10 ponavljanja, pa ponovi istu vježbu drugom stranom.

Trbuh-Salo Možda te zanima... Što sve prijeti iz debelog trbuha? Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.