Fitness 20. srpnja 2016.

Ovo bi rado probali: prvi pećinski trekking u Hrvatskoj

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu 23. srpnja u Lici će se održati dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, za koju vlada veliki interes među sportašima Hrvatske, ali i iz čitave Europe i svijeta.

Izniman odaziv i interes prijavljenih sudionika 1. Lika Cave Trekka iznenadio je i oduševio organizatore utrke, koji ovih dana izvršavaju završne radove i testiranja na stazi dugoj čak 100 kilometara.

Prvi pećinski trekking, koji će na jednom mjestu okupiti više od 500 sportaša avanturista, pripremio je potpuno originalan koncept – trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj.

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje i činjenica da se na širem području Grabovače nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine - Light, Active, Challenger i Ultra – sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića.

 | Author: Promo Foto: Promo

Destinacija nezaboravnih avantura

 

U pećini Samograd kontrola će biti na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje. Na utrku LIKA CAVE TREKK do danas je prijavljeno već više od 500 trkača. „Spremni smo za manifestaciju koja će Liku velikim slovima staviti na kartu avanturističkog turizma i u području sportskih utrka.Mnogo smo radili na kvaliteti staze te osigurali sve preduvjete za vrhunsku razinu profesionalnosti same utrke i sigurnost sportaša koji dolaze. Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura.“, izjavila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer osim trekkinga za sve zainteresirane pripremljeno je i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude „Lika is adventure“.

Cilj utrke je popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi zainteresirani moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica „Lijek je u nama“ čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.