Fitness 22. svibnja 2014.

Neustrašiva Angelina Jolie

Angel-Uspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznata glumica Angelina Jolie sebe naziva ovisnicom o adrenalinu. I ona i njen partner, Brad Pitt, imaju dozvole za pilotiranje i vlasnici su aviona. Doznaj tko je još od poznatih glumaca i pjevača ovisnik o adrenalinu te koji ih sportovi i opasnosti najviše privlače

Strast za uzbuđenjem

Za 35. rođendan Brad je Angelini poklonio motor, crveni MV Augusta. I podsjetio je kako se upravlja brzim motociklom. "Davno sam imala motor. Brad je jako dobar učitelj, stvarno je strpljiv. Ja sam nestrpljiva pa ga mogu razbiti ako ne pazim", otkrila je Daily Mailu. Dio strasti za uzbuđenjima Angelina zadovoljava izvođenjem kaskaderskih točaka prilikom snimanja - skače s mosta na kamion u pokretu i visi o prstima s ruba prozora na 11. katu. "Srećom ne bojim se visine. Imala sam zaštitno uže, ali da sam pala zanjihala bih se i vjerojatno tresnula o zid zgrade. Izvođenje kaskaderskih točki divan je dio posla. To je krasna terapija. Ne bojim se, mene to uzbuđuje, volim takve stvari. Ponekad sam blesavo neustrašiva."

Strah i tjeskoba ili ugoda?

Adrenalinska ovisnost priručan je termin koji označava veliku ljubav prema uzbuđenjima i odbojnost prema monotoniji. Neke ljude uzbuđuje opasnost po život i zdravlje, druge rizik od gubitka imovine, treće sukob sa zakonom ili s ljubomornim bračnim partnerom. Štogod bio izvor uzbuđenja, uvijek je u igri hormonalni koktel koji izaziva treperenje, toplinu u želucu i osjećaj življenja. Adrenalin je samo jedan od hormona u koktelu koji uključuje i dopamin, testosteron i noradrenalin.

Zašto nismo svi ovisnici o uzbuđenjima? Nekima od nas spomenuti hormoni ne skaču dovoljno naglo i visoko da bi nam uzrokovali neodoljivu emociju koju bismo željeli opet iskusiti. Drugima opasnost potiče lučenje hormona straha i tjeskobe, ali ne i ugode. Različite fiziologije mozga dovode do sklonosti prema različitim životnim situacijama. Ono što jedne oduševljava, druge izbezumljuje.

Skok iz aviona za ubrzanje pulsa

Među osvjedočenim adrenalinskim ovisnicama je i bogata nasljednica Paris Hilton. Ona voli još veće visine nego Angelina, skače s padobranom. Otkad je prvi puta skočila za rođendan 2007 godine. ne može se toga zasititi. Redovno skače i tvrdi da je ta aktivnost 'bolja od seksa'. Glumac Michael Fassbender također je 'adrenalinoman', a svoju ovisnost zadovoljava na raznolike načine: vozi bolide Formule 1 i skače iz aviona. "Jeste li iskušali padobranstvo? Nevjerojatan osjećaj", rekao je reviji GQ. "Nekome je to moralo prvome pasti napamet. Skočiti iz aviona i roniti u bezdan prije otvaranja padobrana. Ne bi li bilo strašno sjetiti se na samrti, Bože, zašto nisam to učinio? Jesam li se plašio pada ili brinuo što će drugi misliti o meni?"

Pjevačica Pink vrlo je svestrana ovisnica o uzbuđenjima i stalno traži nove načine da potakne kolanje adrenalina. "Vježbam na trapezu, radim bungee jumping, skačem s padobranom i okrećem motore. Sve samo da se nabrijem. Obožavam to." I njena kolegica Demi Lovato ovisna je o adrenalinu. "Totalno sam za sve što ubrzava puls i uzbuđuje. Jednom prilikom sam triput zaredom izvela bungee jumping pa mi je bilo mučno. Naučila sam da to ne trebam raditi (skakati više puta zaredom, nap. a.). Nisam još skakala iz aviona, ali jako bih to željela. To mi je u planu."

Najbolje kombinacije Angeline Jolie pogledaj na portalu Budi.IN.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.