Fitness Vježbe za mršavljenje 24. listopada 2018.

Ne pije, ne puši i radi plank - otkrili smo zašto je Cher tako fit u 72. godini

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki put kad vidimo fotografije pjevačice Cher, ostajemo zaprepašteni kako nevjerojatno izgleda u 72. godini. I ne samo što fantastično izgleda, ona je u zavidnoj formi i ne planira uskoro stati s nastupima i turnejama.

Good housekeeping je saznao zašto je legendarna pjevačica u tako dobroj formi. 

Možda te zanima... Ove jeseni ojačaj svoje tijelo uz 9 fitness savjeta Fitness Dijeta3450X300_1 Možda te zanima... 20 savjeta za mršavljenje daju nutricionistica, psihologinja, fitness trenerica Dijeta

Vegetarijanska prehrana

Jedna obožavateljica na Twitteru ju je pitala jede li šunku ili crveno meso, ali Cher joj je odgovorila da ne jede šunku"Ne sviđa mi se meso pa je većina stvari koje jedem vrlo zdrava", rekla je Cher za časopis Hello!.

Ne puši niti pije

Cher gotovo nikada nećeš vidjeti kako puši ili pije. Kako sama kaže svjesna je važnosti zdravlja i brige o sebi"Briga o zdravlju je oduvijek dio moga života, jednostavno osjećam da je tako najbolje za mene", rekla je Cher: "postoje stvari koje mi ne sviđaju i koje su nezdrave za mene, poput droge i alkohola. Neko vrijeme sam pušila i probala sam droge, ali one nisu za mene. Isto tako i alkohol, popijem čašu tri do četiri puta godišnje u posebnim prilikama."

Naučila sam koje su namirnice najbolje za tijelo 

Kako bi održala svoje tijelo u takvoj formi, pjevačica zna koje su namirnice najbolje za nju. "Nastojim izbjegavati hranu s visokim udjelom masnoće jer mi stvara tjeskobu i povećava mi težinu", napisala je Cher u svojoj knjizi Forever Fit: "mliječni proizvodi nisu dobri za nas, ali ako ću konzumirati mlijeko, to će biti nemasno. Isto tako, mislim da je sir jedna od najgorih namirnica za tijelo, teško je probavljiv, ima previše masnoće i kolesterola."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feb 8, 2017 💖 http://cher.com

A post shared by Cher (@cher) on

I ona se prejedala pa je morala naučila jesti bolje

Cher priznaje da se ponekad na filmskim setovima prejedala nezdravim namirnicama"Znala sam se prejesti tijekom snimanja filmova, a na kraju filma Vještice iz Eastwicka, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon i ja smo stvarno poludjele. Prejedale smo se raznima vrstama sira, čokoladama i ostalim grickalicama", rekla je: "onda smo Michelle i ja saznale da postoji batat za mikrovalnu i to nam je promijenilo život. Živjeli smo na batatu i cezarovim salatama."

Jede hranu koja joj daje energiju

Cher ne pokazuje nikakve znakove usporavanja u svojoj karijeri, tako da nastoji zadržati svoju energiju kako bi ostvarila sve svoje ambicije i održala sve turneje i nastupe. "Usredotočila sam se na sljedeće namirnice: smeđa riža, mahunarke, povrće, voće i tjestenina", napisala je: "tjestenina mi daje puno energije, a i banane, papaja i nektarine jer imaju puno šećera, ali prirodnog."

 | Author: Gulliver/Shutterstock/Instagram Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram

Surfanje

Surfanje, koje je naučila u dobi od od 60 godina, nije njezina jedina vježba, redovito trči, igra tenis, hoda i ide u teretanu. No do svoje forme Cher ne dolazi na jednostavan način. 

"Moraš puno vježbati i biti u teretani cijelo vrijeme", rekla je za E!: "ali ja volim vježbati, kad sam bila mlađa ponašala sam se kao dječak, oduvijek sam se bavila sportom.

Vježba pet puta tjedno 

Njena rutinska vježba može zvučati vrlo teško, ali se pokazala učinkovitom za pjevačicu. Svakako možemo naučiti iz njezina primjera. "Vježbam oko pet puta tjedno, vježbam oduvijek i to je nešto u čemu uživam", rekla je Cher. 

Tijekom nastupa na Billboard Music Awards, pjevačica je otkrila da može izdržati plank čak pet minuta. Možda bismo trebali prekopirati neke njezine savjete. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.