Fitness 27. kolovoza 2013.

Monica Belluci ne želi biti premršava

Monikaduble2Uspravna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Četrdesetosmogodišnja filmska diva Monica Bellucci, koja je osvojila brojne nagrade i bila članica žirija Filmskog festivala u Cannesu, potpuna je suprotnost holivudskim premršavim glumicama. Majka dviju djevojčica, Deve i Leonie, ne smatra se ni debelom ni mršavom, niti to želi biti

Svoj izgled opisala je u Vanity Fairy vrlo uspjelom metaforom: ''Ja sam kao zrela kruška, prekrasno zrela. Vrlo slatka i sočna, kao u stanju milosti.“ Talijanka kaže da prema vježbanju ima odnos u kojem se izmjenjuju ljubav i odbojnost. A odbojnost prevaguje. Stoga nije vjerojatno da će itko zateći ovu 173 cm visoku i 58 kg tešku glumicu na traci za trčanje.

Teretana? Ništa od toga!

"Odlaske u teretanu nemoguće je uskladiti s mojim načinom života. Da ustanem u 5 ujutro da bih u teretani počela vježbati u 6? Ne dolazi u obzir! Umjesto napornog vježbanja u teretani, ja često odijevam crno. Puno je praktičnije i zabavnije", kaže s dozom humora. Njezin je režim vježbanja umjeren i ležeran te uključuje plivanje, trčanje i jogu. Četiri puta tjedno pliva po 45 minuta i uvjerena je da je to najbolji način da ostane u odličnoj formi.

Tijekom plivanja rade mišići cijeloga tijela, a moguće je sagorjeti od 300 do 600 kalorija po satu. Monica se povremeno bavi i kickboxingom i capoeirom pod utjecajem uskoro bivšeg supruga, velikog zaljubljenika u sport, francuskog glumca Vincenta Cassela (46). Sve ove aktivnosti zaslužne su za njezine savršene mjere koje glase: 86,5 - 61- 89.

"Ja sam kao morski pas", rekla je u intervjuu za Daily Mail. "Uvijek sam u pokretu, moram biti u pokretu da bih bila živa. Ipak, ponekad, za svoje dobro, žena mora naći način da miruje i bude lijena. Zapravo, rekla bih da sam pola morski pas, a pola Mediteranka!“

Draže joj je udebljati se

Monica zasigurno nije jedna od onih glumica koje se izgladnjuju. Ako je potrebno za određenu ulogu izgubiti koji kilogram, jede meso, ribu i povrće i vrlo brzo smršavi. Ali, draže joj je kad joj se ukaže uloga za koju se mora udebljati. Što se tiče ljubavi prema hrani, prava je Talijanka. Jede sve, ali najviše voli talijansku kuhinju. Najdraže joj je jelo tjestenina s parmezanom. Njezin plan prehrane određen je veličinom porcija, a ne vrstama namirnica. Ovaj joj plan omogućuje da jede sve što poželi, pod uvjetom da kontrolira porcije.

Koliko plivanjem, koje je i Monicina omiljena aktivnost možeš potrošiti kalorija otkriva trener plivanja Igor Čerenšek.

''Rekreativno plivanje jedan je od najzdravijih sportova pa tako može odgovarati svim dobnim skupinama. Posebno ga preporučujem svima koji žele neko vrijeme provesti sami, bez buke i razgovora, posvećeni trenutku, jer radi se o odličnoj anti-stresnoj aktivnosti. Budi oprezna da u vodu ne ulaziš vruća ili nakon obilnog obroka! Gubitak kalorija: od 200 do 300 kalorija za 30 minuta laganog ili umjereno laganog plivanja, što se može bitno razlikovati od osobe do osobe''.

Kako Monica Bellucci izgleda u casual izdanju pročitaj na Budi.IN portalu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.