Fitness 14. veljače 2021.

Vježbe uz koje ćeš vibrirati na ljubavnoj frekvenciji i privući najbolje u život

Foto: Pixsell/WEEN
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si sama i u potrazi za partnerom u Kundalini jogi postoje specifične vježbe koje ti mogu pomoći da pronađeš svoju srodnu dušu, ističe Ljiljana Valdec Horvat (Sat Kriya Kaur) učiteljica joge iz Zagreba.

Utisci iz prošlosti nam ne dopuštaju da vidimo dobre stvari u sadašnjosti

"Ove vježbe mogu pomoći i osobama koje stalno upadaju u obrasce privlačenja partnera istoga tipa koji im uopće ne odgovara. Razloga za to ima mnogo, jedan od njih je i taj što nas utisci iz prošlosti (samskare) kojih se nismo uspjeli osloboditi toliko zarobe da često ne vidimo osobu koja je naša srodna duša, doslovno prođemo pored nje, a i dalje smo privučeni osobama koje nam ne odgovaraju. No, ne brini, ako nisi još spremna ući u odnos, pričekaj, biti samac je idealno vrijeme za rad na sebi, što ti kasnije omogućava da tvoj sjaj i projekcija privuku srodnu dušu", objašnjava Sat Kriya Kaur.

Kundalini joga pomaže u pronalaženju prave ljubavi

Mnogi ljudi krenu na Kundalini jogu kako bi im pomogla da nađu ljubav jer uz redovitu Kundalini praksu, mi ostajemo povišenog stanja svijesti, mijenja se struktura našeg elektromagnetskog polja i to počinje utjecati na naš odnos prema sebi i drugima te doslovno počinjemo ‘vibrirati’ na drugoj frekvenciji privlačeći u svoj život ono što nam zaista treba, a ne ono što smo mislili da nam treba u stanju kada nam je naš ego odrađivao taj proces, umjesto našeg pravog ja.

Možda te zanima... Kundalini joga za parove: Ostvarite bliskost i postignite kozmičku ekstazu Fitness Možda te zanima... Jedna vježba iz kundalini joge koja čini čuda za štitnjaču Fitness

"Dio tog procesa je i da otpustimo potrebu za savršenstvom. Ne moraš biti savršeni jogi, ne moraš biti ‘savršeno’ ljudsko biće. Ali ponekad, ako smo u potrazi za ljubavi, počinjemo se fokusirati na svoje nedostatke kao i nedostatke druge osobe, umjesto na prednosti. Često se događa da odbijemo mogućnost odnosa zbog nečijeg izgleda, obrazovanja, profesije, materijalnog statusa itd. Uz Kundalini joga praksu, mi se počinjemo odnositi prema drugim osobama na energetskoj razini, a ne površno, tada se možemo povezati s ljudima na mnogo dubljoj razini, a mnoge od površnih ‘kritika’ jednostavno nestaju", pojašnjava Sat Kriya Kaur i kaže da se ponekad osoba koju tražimo doslovno pojavi nama “ispred nosa” i tumači kako je to moguće:

Siguran put do samoprihvaćanja

"Prije svega, Kundalini joga radi snažno na izgradnji ljubavi prema sebi i samo-prihvaćanju. Mnogi samci ili parovi koji su se rastali izgubili su dodir s osjećajem ljubavi prema sebi ili samopoštovanje. Drugim riječima, prvi korak u pronalaženju prave ljubavi je da se zaljubiš u sebe to također znači usporavanje i uzimanje vremena za sebe. Tada, kada i pronađemo ljubav svog života, mi ju i zadržimo. To dolazi na mnogo različitih načina, ne nužno kako smo očekivali. Ti ne trebaš bilo koju osobu, kao niti ‘sveca’. Trebaš osobu koja je bila predodređena za tebe od samog početka. Onu za koju je Svemir odavno isplanirano da vas ujedini. Onu s kojom ćeš izgraditi sretan odnos sada i zauvijek, s kojom ćeš hodati ruku pod ruku prema višim razinama božanskog."

Joga2630 Možda te zanima... Kundalini joga: Što je, kako djeluje, kako se prakticira po čemu se razlikuje od drugih tehnika Fitness

Možda te zanima... Mršavljenje: Minuta i pol jogijskog trčanja umjesto 30 minuta klasičnog Fitness

Vježbe za samce

Kundalini joga je vrlo sveta praksa stoga prije početka bilo koje vježbe otpjevamo mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta kako bi se u startu povezali s višim energijama svjesnosti, a naša praksa bila što učinkovitija i sigurnija. Svaku praksu završimo riječima Sat Nam.

"U Kundalini jogi postoje odlični alati koji pomažu privući partnera u život. Ove jednostavne tehnike su vrlo djelotvorne, testirane na generacijama muškaraca i žena. Kako izabrati vježbu? Kada pročitaš tekst i značenje, vrlo brzo ćeš osjetiti koja je tvoja. Ne razmišljaj puno, slušaj svoju intuiciju i ono što te najviše privuklo", kaže Sat Kriya Kaur.

Vježba 1 - Istjerivač (ubojica) ega

"Zašto sam još uvijek sam/a? Nitko nije dovoljno dobar za mene ili tražiš savršenoga/savršenu. Gdje god “Ja / Ego živi i buja, “Ti / On /Ona” nikada neće doći. Ovom vježbom otpuštamo lažni ego, previsoko mišljenje o sebi, otvaramo se novim vibracijama i sagledavamo svijet drugačijim očima. Postajemo podatni za primanje i davanje. Mijenjamo strukturu svoje aure i cijelog elektromagnetskog polja što u konačnici utječe na vibracije koje šaljemo suprotnom spolu. Također, vježba otklanja zbunjenost, daje nam jasan fokus, sjajne oči i onaj 'sladak' osmjeh na licu. Benefiti ove vježbe su zaista mnogobrojni, ali zadržimo se na temi ovog članka", kaže učiteljica  i dodaje da je vrijeme izvođenja ove vježbe od jedne do pet minuta. Prije početka postavi namjeru za otpuštanjem ega iz svoje aure.

 | Author: Pixsell/WEEN Foto: Pixsell/WEEN

Položaj: Sjedni u jednostavnu poziciju ravne kralježnice. Podigni ruke do 60 stupnjeva. Savij jagodice prstiju prema jastučićima na dlanu. Palčevi su odvojeni i okrenuti jedan prema drugome. Oči su zatvorene, fokus bi trebao biti iznad glave. U ovoj vježbi dišemo vatreni dah (niže opisan).

Na kraju: Udahni, zadrži dah i dodirni palčeve iznad glave. S izdahom, raširi prste i u širokom luku spuštaj ruke osjećajući svjetlosti oko tijela. Opusti se nekoliko trenutaka i samo dopusti da ljubav, svjetlost i pozitivna energija ulaze u tvoje biće. Promatraj energiju koja se kreće kroz tvoje ruke. Uživaj u ovom blaženstvu. Um je pun iluzija, ali taj trenutak jasnoće je stvarnost tvog postojanja. To je ljubav.

Vatreni dah jedna je od najmoćnijih pranajama. To je energičan, ritmičan dah kroz koji je uključen pupčani centar i solarni pleksus (dijafragma). Dišemo brzo kroz obje nosnice, a udisaj i izdisaj su jednakog intervala. Na udah pupak ide van, na izdah prema kralježnici. Točka pupka i dijafragma kontroliraju disanje. Važno je da je kralježnica ravna, a prsni koš podignut, dok samo tijelo ostaje relativno mirno i opušteno, samo je točka pupka aktivna.
Mjere opreza: oprezno počni disati vatreni dah i promatraj kako se osjećaš. Ako se osjećaš loše, uspori disanje ili diši prirodno kroz obje nosnice. Ovo vrijedi i za žene u prva dva dana ciklusa, trudnice te djecu mlađu od 16 godina.

Vježba 2 – Meditacija za slomljeno srce

(Slika 13)

"Ova meditacija je vrlo opuštajuća. Autonomni živčani sustav će se opustiti, a dah će se automatski pomaknuti prema meditativnom stanju, obnoviti i opustiti srce i um, izliječiti emocionalne rane. Prekid u vezi ima gotovo identične reakcije u živčanom sustavu i mozgu kao i fizičke ozljede ili čak gubitak ekstremiteta. Ova Mudra (položaj ruku) stvara ravnotežu i suptilan pritisak na srčani meridijan, također koristi životnu energiju (Pranu) preko srednjeg prsta kako bi ugušila zaostale emocionalne oluje", objasnila je Sat Kriya Kaur i protumačila kako pravilno izvesti vježbu.

 | Author: Pixsell/WEEN Foto: Pixsell/WEEN

Položaj: Sjedni u ugodnu poziciju. Dlanovi sklopljeni, lagano se dodiruju. Vrhovi srednjeg prsta su na razini trećeg oka (točke između obrva). Podlaktice su paralelne s tlom. Fokus i pogled duboko unutar sebe. Duboko diši što može biti u tišini ili slušajući ugodnu meditativnu glazbu ili mantru.

Za kraj: Duboko udahnemo, izdahnemo, i sa sklopljenim dlanovima istežemo ruke prema gore do 2 minute. Vrijeme izvođenja 11, 31 ili 62 minute.

Vježba 3 – Meditacija za Samopoštovanje

Ova meditacija radi se maksimalno tri minute. Ovo je odlična meditacija, ako osjećaš nedostatak samopouzdanja, imaš osjećaj da nisi dovoljno dobra, lijepa, pametna. To su iluzije našega uma, svi smo božanska bića, stvoreni upravo takvi kakvi jesmo i ne zaboravi da Svemir ne bi bio potpun bez tebe upravo takve kakva jesi.

 | Author: Pixsell/WEEN Foto: Pixsell/WEEN

Položaj: Spoji palac i mali prst na obje ruke dok su ostali prsti opruženi. Ispružimo desnu ruku ispred sebe pod kutom od 60 stupnjeva, a lijeva je ugodno opuštena savijenog lakta uz tijelo. Oči su zatvorene, duboko potpuno diši kroz nos. Meditaciju možeš raditi u tišini ili uz neku opuštajuću glazbu.

Za kraj: Duboko udahni – izdahni – opustimo se držeći dlanove na koljenima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.