Fitness Vježbe za mršavljenje 26. siječnja 2017.

Koliko kalorija troši grudanje, sanjkanje, klizanje i pravljenje snjegovića?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što je zabavno, grudanjem možeš sagorjeti više od 130 kalorija u 15 minuta. Za usporedbu, toliko ćeš izgubiti trčiš li umjerenim tempom 15 minuta. Sličan učinak ima i klizanje - u samo 45 minuta možeš izgubiti više od 350 kalorija.

  • U sat vremena sanjkanja, koje uključuje uspinjanja i spuštanja brdom, sagorjet ćeš i do 400 kalorija, baš kao i u pola sata bicikliranja.
  • Kad snijeg napada, ne zaboravi napraviti snjegovića - osim što ćeš razveseliti najmilije, sagorjet ćeš više od 280 kalorija u 60 minuta oblikovnja snježnih likova. Toliko se kalorija sagorjeva intenzivnim 30-minutnim treningom dizanja utega , a zabavljajuće se u snijegu nećeš ni primijetiti da vježbaš.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Cijepanje drva, osim što je korisno, dobro je i za trošenje kalorija. UZa 20 minuta cijepanja drva potroši se 150 kalorija.
  • Osim što ćeš obaviti stanarsku dužnost, u pola sata čišćenja snijega izgubit ćeš više od 200 kalorija. Za usporedbu, da bi izgubila 100 kalorija, trebala bi preskakati uže desetak minuta.

Navedene kalorijske procjene temelje se na izračunu za osobe od oko 68 kg te variraju ovisno o aktivnosti i težini.

Izračunaj svoj BMI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.