Fitness Blic vježbe 27. veljače 2019.

Kako se u 60 sekundi riješiti bolova u leđima?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dugotrajno sjedenje loše utječe na našu kralježnicu i uzrokuje bolove u donjem dijelu leđa koji su postali gotovo svakodnevna pojava s kojom se bori sve više ljudi.

Ako i trpiš kronične bolove u leđima, sigurno ćeš imati koristi od ovih umirujućih vježbi istezanja kralježnice za koje ćeš izdvojiti samo minutu svog vremena. Ove vježbe možeš izvoditi odmah nakon buđenja još u krevetu ili na podu, a pružaju gotovo trenutno olakšanje kad su u pitanju bolovi.

Najčešći uzroci kronične križobolje

• teški fizički rad
• loše držanje
• neadekvatno istezanje prije vježbanja
nepravilno podizanje teških predmeta
• dugo sjedenje

Autori ovih jednominutnih vježbi, ponudili su niz primjera za istezanje i opuštanje, te ublažavanje kroničnih bolova u leđima, te dodali fluidnost kralježnici, što će rezultirati povećanju protoka krvi u leđima i smanjenju boli. Sve što ti treba je dovoljno prostora da legneš na pod, opustiš se i dišeš. Vježbe traju samo jednu minutu, a jako pomažu.

Možda te zanima... Jedna vježba od 30 sekundi s kojom ćeš učvrstiti trbuh i leđa Fitness

Pitanja i odgovori:

1. Kada ću osjetiti olakšanje?

Ova istezanja se odnose na ključna područja koja uzrokuju bolove u leđima, stoga se olakšanje osjeti odmah. Ali kao i u svakoj vježbi, moraš biti redovita. 

2. Trebam li ponavljati ove vježbe?

To je tvoj izbor. U osnovi, kada osjetiš olakšanje, ove vježbe će ući u tvoj dnevni ritual. Ujutro čim se probudiš, na poslu ili tijekom dana, te netom prije odlaska na počinak. Ovo je raspored kojeg ćeš vjerojatno htjeti slijediti.

3. Jesu li vježbe sigurne ako već imam neke ozljede?

Ako su prisutne bilo kakve ozljede, prvo se konzultiraj sa svojim liječnikom prije početka bilo kakve fizičke aktivnosti, uključujući i istezanje.

4. Je li potrebno točno slijediti upute vježbi?

Za optimalan povratak i ublažavanje boli u leđima, da, slijedi upute točno kako su prikazane u videu.

Moćna vježba za jači core i donji dio leđa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.