Fitness 02. svibnja 2019.

Kako dobiti tijelo 'Crne udovice'? Otkrivamo kako se Scarlett Johansson pripremala za ulogu u filmu 'Osvetnici'

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

''Jača sam i sposobnija nego prije 10 godina'' - izjavila je zvijezda Marvelog filma te podijelila svoj režim prehrane i vježbe na kojem je bila dok se pripremala za ulogu Crne udovice

Mnogi se dive tijelu glumice Scarlett Johansson (34), no iza njega stoji puno truda i muke. Lijepa glumica priznala je da do 2009. godine, kad su počele pripreme za ulogu Crne udovice u filmu 'Osvetnici', nije kročila u teretanu. Tada je i upoznala svog trenera Erica Johnsona s kojim i dan danas vježba te je napravila veliki pomak jer svoj prvi uspon na uže za penjanje opisuje kao 'krv, znoj i suze'. 

Za posljednji nastavak filma, Scarlett je radila više no inače kako bi zabljesnula u kostimu Crne udovice i moramo reći kako se rezultat doista vidi. Njezin trener je osmislio poseban režim prehrane kao i vježbe kako bi Scarlett bila u najboljoj formi. Inače, Eric je trener i glumačkim imenima poput Ryana Goslinga i Sebastiana Stana. 

Scarlett nije zanimao ni gubitak težine ni gubitak masti pa su se koncentrirali na to da dođe do izvrsne tjelesne forme. Kako trener kaže, glumica uvijek daje sve od sebe pa čak i preko svojih granica. Sama Scarlett je izjavila: ''Teško je uskladiti majčinstvo, posao i trening. Postojanje ravnopravnog balansa je zapravo mit!''. Njezini treninzi su trajali između 45 minuta i sat vremena, četiri do pet puta tjedno s početkom u 6 sati ujutro. Cijeli postupak smo tretirali kao kad se sportaš priprema za natjecanje. Stavili smo naglasak na njezinu izvedbu, a tijelo je samo slijedilo. Treninzi su uglavnom uključivali takozvani integrirani temeljni trening snage koji je bio kombinacija plyometrica, joge, olimpijskog dizanja utega, kettlebella i gimnastike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinema & Séries (@cineetv) on

Neke od vježbi koje je Scarlett radila bile su i bacanje medicinki, mrtvo dizanje, marinci te ruski swingIako mnogi rade grimase dok izvode vježbe, trener kaže da to kod glumice nije slučaj te da voli isprobavati nove i teške stvari. Osim treninga, bilo je potrebno raditi i na umu glumice te korigirati njezinu prehranu pa joj je napravljen poseban režim

 | Author: Instagram/Denis Rajčić Foto: Instagram/Denis Rajčić

Prehrana se sastojala od kombinacije visokih ugljikohidrata i niske potrošnje masti te niskih ugljikohidrata i veće količine masti dok zadržava unos proteina. Također se držala i 12 satnog posta, koji je u nekim trenucima trajao od 14 do 15 sati, ovisno o rasporedu snimanja. To znači da je za vrijeme unosa niskih ugljikohidrata konzumirala 115 grama proteina, 75 grama ugljikohidrata i 50 grama masti, a za vrijeme unosa visokih ugljikohidrata - 105 grama proteina, 125 grama ugljikohidrata te 35 grama masti. 

Scarlett se svakodnevno drži veganske prehrane koja uključuje zobenu kašu, svježe voće i povrće, žitarice, salate, zdrave bjelančevine te nekoliko manjih dnevnih obroka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avengers: Endgame (@avengers) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.