Fitness 05. siječnja 2017.

Intenzivni trening uz koji ćeš u manje od mjesec dana vidjeti rezultate

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako intenzivni programi vježbanja zahtijevaju već određenu razinu treniranosti vježbača, ponekad je dovoljna samo motivacija i upornost onih koji se upišu na takve programe.

Takvu vrstu programa nikako nije preporučljivo vježbati kod kuće bez stručnog nadzora trenera. Osim što trener daje potrebne instrukcije za izvođenje vježbe, dodatna prednost grupnih programa je što trener i ostatak grupe djeluju izrazito motivirajuće i uvijek ćeš davati više.

Intenzivni programi su izrazito popularni jer brže dolazimo do rezultata, a u današnje vrijeme kad ionako uz posao i obaveze imamo premalo vremena, pogotovo za vježbanje, to puno znači. Najčešći motiv za vježbanjem su mršavljenje i izgled, a razlog je taj da živimo sedentarnim načinom života koji uzrokuje nakupljanje kilograma i probleme sa zdravljem. Stoga, ako ti je glavni motiv za vježbanjem skidanje kilograma, a nemaš zdravstvenih problema tada su intenzivni programi definitvno za tebe.

Primjer treninga za mršavljenje uz uže za preskakanje

Visokointenzivni trening uz koji ćeš dati sve od sebe

Military workout je visokointenzivan trening za sve one kojima su uobičajeni treninzi monotoni i misle da nisu dovoljno motivirajući. Treninzi, kao što samo ime kaže, su osmišljeni po uzoru na način treniranja vojnika.

 | Author: Promo Foto: Promo

Trener prilikom treninga izvlači najbolje iz tebe i pokazuje ti da mozeš izdržati puno više nego što misliš i osjećaš, a rezultati naravno ne izostaju. Ako se odlučiš za ovu vrstu treninga, normu od stotinu čučnjeva, trbušnjaka možda vrlo brzo savladaš, a to će ujedno osigurati rezultate u smislu bolje kondicije i gubitka kilograma. 

Primjer vježbi - Trbušnjaci plus čučnjevi za super trbuh

   | Author: Promo Foto: Promo "Military Workout je izuzetno učinkovita kombinacija vježbi snage i intenzivnih aerobnih i anaerobnih vježbi. Trening traje samo 45 minuta, no zbog visokog intenziteta omogućava sagorijevanje više kalorija od bilo kojeg programa vježbanja. Vježbačice koje dolaze na moj sat su snažne žene koje neprekidno ruše vlastite granice. Energija u grupi je odlična i pruža motivaciju kada je najteže. Zahtjevan intenzitet treninga u kombinaciji s uravnoteženom prehranom vodi do vidljivih rezultata u manje od mjesec dana!", kaže trener Marko Tolušić, voditelj ove vrste treninga.

Naglašava kako je potrebno "preživjeti" prva dva tjedna koja su uvijek najteža. Tu većina vježbačica odustane. U tom periodu do izražaja dolazi grupa koja pomaže da svaka polaznica odradi svako ponavljanje do kraja i u vrlo kratkom periodu dođe u zavidnu kondiciju.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.