Fitness 06. lipnja 2011.

I bebe vole trčanje!

Utrka_Beba
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si ljubitelj trčanja u prirodi, ili ćeš to tek postati, uključi se u utrku "Volim trčanje", koja se u nedjelju 12. lipnja održava na Savskom nasipu! Za inspiraciju, pročitaj što je Marinu Ranogajec potaknulo da svog dvogodišnjeg sina Viktora prijavi za Baby maraton, koji se održava u sklopu ove utrke

Viktor je i prošle godine sudjelovao u ovoj utrci, iako je tada tek prohodao. Inače u njoj većina roditelja trči zajedno sa svojom djecom, držeći ih za ruke, ali su Viktora roditelji pustili da sam trči, samo ga sa strane potičući i ohrabrujući. "Utrku je završio među zadnjima, ali je dobio diplomu i vrijedno i zabavno iskustvo", kaže mama Marina.

Nakon aktivnosti, dijete bolje spava

Ona i suprug Goran slobodno vrijeme najradije koriste za sportske aktivnosti, s tim da Marina osobito voli tenis kojim se prije i profesionalno bavila. Dok ona igra, sin Viktor zasad samo skuplja loptice, ali u drugim sportovima i sam sudjeluje:

"Često idemo biciklima na Jarun pa on vozi svoj mali 'like a bike' bicikl na odgurivanje, a već zna i sam jahati ponija. Obično jednom tjedno idemo na plivanje, najčešće u neke toplice u blizini Zagreba pa Viktor uživa u plivanju s narukvicama na napuhavanje i u skakanju u vodu.

Kad god je lijepo vrijeme, nakon vrtića ostanemo vani barem sat vremena i igramo se u nekom parku. Uvijek je pun energije pa su mu ovakve aktivnosti potrebne da bi kasnije bio mirniji, bolje spavao i jeo", kaže Marina koja smatra da je djecu općenito dobro što ranije usmjeriti u sport, jer će im to donijeti dugoročnu korist za zdravlje, a pomoći će im i u razvijanju sposobnosti korisnih za karijeru.

Beba natjecateljskog duha

Ispričala nam je kako kod svog sina, pored sklonosti prema sportu, primjećuje i borbeni, natjecateljski duh, pa se već prije nego što je prohodao, natjecao u puzanju u jednom shopping centru i osvojio drugo mjesto: "Primijetili smo da je Viktor već tada, na svojoj prvoj utrci, gledao oko sebe i trudio se biti brži od ostale djece."

Marina nam je otkrila da se ove godine planira i sama uključiti u utrku "Volim trčanje" za odrasle, ali ističe vrijednost utrka za djecu, posebno Baby maratona, jer kako kaže, inače nema organiziranih sportskih aktivnosti za djecu mlađu od tri godine.

Volim trčanje 2011.

Utrku "Volim trčanje" već četvrtu godinu za redom organizira udruga Aktivan život s ciljem poticanja što većeg broja građana da uvide da je svakodnevno kretanje, a pogotovo trčanje, najbolji način i jedini besplatni lijek u prevenciji i očuvanju našeg zdravlja.

U tom nastojanju udrugu podržavaju i pomažu joj prijatelji utrke "Volim trčanje", među kojima su glumica Ana Vilenica, profesor kinezilogije i glumac Mario Valentić, voditeljica Katedre za kineziološku rekreaciju i kineziterapiju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirna Andrijašević, nutricionistica dr.sc. Darija Vranešić Bender, alpinistice Darija i Iris Bostjančić, profesionalni triatlonac Dejan Patrčević i dr. Ivo Belan, liječnik i promotor rekreativnog trčanja.

Raspored utrka

Ove godine utrka "Volim trčanje" održava se u nedjelju 12. lipnja na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu, počevši od utrke najmlađih u 9.30 sati.

9:30 Baby maraton(djeca do 2 godine) - 20m

9:40 Dječja utrka (djeca 2-6 godina) - 100 m

9:55 Dječja utrka (djeca 6-10 godina) - 400 m

10:10 Dječja utrka (djeca 10-15 godina) - 800 m

10:30 Utrka građana - 2.000 m

11:00 Utrka građana - 5.000 m

11:00 Kros utrka Volim trčanje - 11.500 m

Više info: www.volim-trcanje.net

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.