Fitness 29. rujna 2022.

Gwyneth Paltrow slikala se gola i otkrila kako održava tonus mišića i kože

Foto: Instagram Gwyneth Paltrow
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gwyneth Paltrow je prije nekoliko dana sa svojih otprilike osam milijuna pratitelja na Instagramu podijelila fotografiju na kojoj je u uskom bikiniju. Jučer je glumica otišla korak dalje i potpuno odbacila sve krpice. Povod je njezin 50. rođendan. Otkrivamo kolik glumica često vježba i što.

Kako bi proslavila ovu posebnu prekretnicu u svom životu, majka dvoje djece htjela je zablistati na poseban način i dala je svoje golo tijelo gotovo potpuno prekriti zlatnom bojom. Dok je na svom privatnom profilu podijelila samo jednu fotografiju, na 'Goop' profilu čestitali su joj s nekoliko 'razotkrivenih' fotografija.

U popratnoj objavi na blogu Paltrow objašnjava kako je s ovim fotografijama htjela poslati važnu poruku: „Osjećam se tako dobro što sam navršila 50 godina. Ovako izražavam tu energiju i optimizam koje osjećam.“
 

Prethodno je na istom mjestu naglasila kako je sretnica što ima zdravo, snažno tijelo. A skrivanje te činjenice za nju ne dolazi u obzir, čak ni u 'starijoj' dobi. „Mislim da ne postoje pravila o tome kada biste trebali prestati nositi određenu odjeću“, rekla je jednom prilikom hollywoodska zvijezda. „Trebali biste nositi ono u čemu se osjećate ugodno“, potiče svoje čitatelje. Ili ne nositi ništa, ako se tako osjećate. Glumica se tako skinula se i za svoj 48. i 49. rođendan...

Nadalje je rekla da joj život „izgleda postaje sve slađi kako stari“. Paltrow je također pohvalila svoje tijelo za sva njegova postignuća. „Moje tijelo je zbirka tragova i nepravilnosti. Ožiljci od opeklina, davno slomljen prst, rođenje djeteta. Sijeda kosa i fine bore“, napisala je.

Oskarovka ima kćer Apple (18) i sina Mosesa (16) s bivšim suprugom Chrisom Martinom. Razveli su se 2016. godine, a Paltrow se udala za TV redatelja Brada Falluka 2018. Dodala je: „Prihvaćam mrlje i kožu koja se ljušti, bore. Prihvaćam svoje tijelo i nemam potrebu biti savršena, izgledati savršeno, prkositi gravitaciji, logici, ljudskosti. Prihvaćam svoju ljudskost.“

Glumica je poznata po tome što umjesto da ode pod nož, pokušava usporiti proces starenja tijela vježbanjem, zdravom prehranom i pravilnom njegom. „Volim vidjeti žene koje uopće nisu promijenile svoje lice; prihvaćaju svaki centimetar svoje starosti“, napisala je u jednoj objavi.

Više o prehrani Gwyneth Paltrow pročitaj na miss7.

Kada se sprema za neki važan događaj poveća vježbanje na dva sata

Gwyneth Paltrow često vježba. Radi po 45 minuta kardio vježbi pet puta tjedno (njezin kardio često uključuje plesne treninge trenerice Tracy Anderson) i 45 minuta vježbi snage kroz vježbe inspirirane jogom pet puta tjedno. Nije ni čudo što uspijeva ostati tako vitka i zategnuta!

Kad je očekuje neki važan događaj, Gwyneth poveća količinu vježbanja na dva sata dnevno, šest puta tjedno, a pije nego što je počela redovito vježbati, Gwyneth se osjećala kao da ima obješenu, četvrtastu stražnjicu i koščat gornji dio tijela. Začuđena je što ljudi sada misle da ima dobro tijelo: "Ako sam ja mogla transformirati svoje tijelo, svatko to može!

 

Mnoge njene wellness preporuke smatraju se kontroverznim

Oskarovka je poznata i po eksperimentiranju s kreativnim i ponekad kontroverznim 'wellness rutinama'. Kad bismo premotali film 15 godina unatrag, vidjeli bismo da je Paltrow bila ta koja je tada još uvijek mistificiranu praksu zvanu joga uvela u mainstream - ili barem ona tako tvrdi.

A sjećaš li se jaja od žada? Web stranica 'Goop' sugerira kako bi žene mogle povećati tonus mišića i žensku energiju, uravnotežiti hormone i poboljšati svoj orgazam umetanjem jaja od žada u vaginu. Paltrow se našla na udaru kritika jer je to preporučila, a Goop je na kraju platio financijsku nagodbu zbog nedokazanih tvrdnji o zdravstvenim prednostima. Ipak, kažu da je svaki publicitet dobar publicitet - i mnogi se toga još danas sjećaju.

 

Nekima čudna, drugima bitna, akupunktura lica (i tijela) jedan je od tretmana koje prakticira. Potekla iz drevne kineske medicine, akupunktura nije ništa novo, ali Paltrow je skrenula pažnju na nju, osobito na njezine kozmetičke prednosti. Uz ublažavanje stresa i oslobađanje blokirane energije (one vrste koja pridonosi fizičkim i mentalnim bolestima), akupunktura može pomoći u poticanju stanica na poboljšanje stanja kože i poticanje stvaranja kolagena, podizanje i učvršćivanje kože.

Posveta ženskom orgazmu Gwyneth je posvetila cijelu epizodu 'In Goop Health' (na Netflixu) ženskom orgazmu, koji je, hm, kulminirao stvarnim orgazmom na našim TV ekranima. Govorila je o važnosti orgazma za naše sveukupno seksualno zdravlje i dobrobit te je Paltrow otišla tamo gdje nijedan wellness guru s A liste prije nije otišao.

Primjenom pritiska na određene točke u području uha navodno se ublažavaju energetske blokade, smiruje se um i ublažava stres. Na 'Goop summitu' 2019. godine to je bio jedan od najpopularnijih tretmana među sudionicima. Ipak, na kraju dana, glumica se i dalje fokusira na navike koje svi možemo usvojiti. Jede zdravu hranu (osobito povrće i nemasne bjelančevine), umjereno jede šećer i nezdravu hranu te redovito vježba. Izvan kuhinje i teretane, brine se da ima puno sna i daje prioritet brizi o sebi.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.