Fitness 12. lipnja 2017.

Deseta kros utrka Volim trčanje okupila rekordnih 1800 trkača

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rekordnih 1800 rekreativnih trkača trčalo je ove nedjelje na savskom nasipu u Zagrebu 10. kros utrku Volim trčanje. Usprkos vrućini, kako djeca tako i odrasli, dali su sve od sebe.

Dječje utrke na 50, 200, 500 i 800 metara trčalo je više od 800 djece u dobi od 6 mjeseci pa do 13 godina. Gotovo 1000 odraslih imalo je ponešto veću kilometražu – 2, 5, 11 i 15 kilometara, a najboljima su uručene i posebne nagrade. Troje najvjernijih natjecatelja, koji su trčali gotovo sve dosadašnje Volim trčanje utrke, zajedno imaju 246 godina i time potvrđuju kako u trčanju godine uistinu nisu važne, već volja i ljubav prema zdravom i aktivnom načinu života.

 | Author: PR Foto: PR

Sat vremena trčanja produljuje život za 7 sati

"Bezbroj razloga, jedna ljubav"

Svi su trkači, nakon uspješno završene utrke, dobili originalnu medalju - „Bezbroj razloga, jedna ljubav“ koja je napravljena posebno za 10. obljetnicu ove kros utrke, a najbolji su osvojili poklone sponzora Perskindol Hrvatska, poklon bon Nextbike i trkačku opremu Brooks. Osim poklon paketa nagrada je i startni broj za Zagrebački noćni cener, što znači da su se prvi u Hrvatskoj upisali među trkače ovogodišnjeg Cenera!

 | Author: PR Foto: PR

Prije utrka održala se i edukativno-zabavna radionica o zdravoj prehrani suradnika iz PETICE – igrom do zdravlja, a svi koji su željeli bodriti svoje bližnje izradili su navijačke transparente. Na cilju su ih dočekali maseri iz Perskindola kako bi bol u mišićima nakon utrke bila minimalna.

Podsjećamo – Volim trčanje u organizaciji je Udruge Aktivan život, koja već deset godina aktivno radi na promociji trčanja kao idealnog načina rekreacije. Ova utrka odličan je primjer kako se, od početnih 100 trkača, ljubav prema trčanju proširi na njih 1000. Utrka obiteljskog karaktera približava trčanje svim generacijama te odgaja nove mlade trkače.

Utječe li trčanje na veličinu grudi i trebaš li ignorirati bol?

Ovogodišnja utrka dobila je dodatno priznanje pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba te podršku Središnjeg državnog ureda za šport.

 | Author: PR Foto: PR

Pogledaj rezultate svih natjecatelja na 10. kros utrci Volim trčanje na www.volim.trcanje.hr i Facebook stranici utrke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.