Fitness 16. srpnja 2013.

Čučnjevi i sklekovi za čvrsto tijelo

Vjezb
1/12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš brz i učinkovit ljetni trening? Progressive trening sustav je vježbanja namijenjen svima koji žele svoje tijelo dovesti u formu tijekom ljetnog perioda. Kombinacija snage i kardio vježbi ovaj sustav čini brzim i učinkovitim u postizanju rezultata

Progressive sustav, autorska je metoda Body & Mind centra koja se razvija od 2000. godine te je zadnjih godinu dana obogaćena stručnom suradnjom trenera Mirele Anić i Igora Blažinčića.

Velika potrošnja kalorija

Progressive vježbama dovest ćeš tijelo vrlo brzo u željenu formu. Kombinacija snage i kardio vježbi ovaj sustav čini brzim i učinkovitim u postizanju rezultata. Svaka vježba istovremeno utječe na mišićni i kardio sustav te je zbog takvog načina treniranja velika potrošnja kalorija i veliki utjecaj na povećanje mišićne mase. Jedan od razloga zbog kojeg trebaš početi trenirati na ovaj način je taj što će nakon treninga tvoj metabolizam još satima biti u visokom režimu rada i potrošnja kalorija će se nastavljati.

Tijekom treninga obavezno obrati pozornost na tehniku vježbanja jer je tehnika ta koja determinira izvođenje neke vježbe. Naravno, pazi i na disanje jer bez pravilnog udaha i izdaha također nema pravilne izvedbe vježbe. Ako u bilo kojem trenutku osjetiš bolove u određenim dijelovima tijela tijekom izvođenje neke vježbe, preskoči tu vježbu. Obavezno prije svakog treninga razgibaj, zagrij i istegni cijelo tijelo. Istezanje napravi i nakon treninga.

  1. Vježba 1. Spiderman (slika 1 i 2). Nalazimo se u poziciji skleka s aktivnim trupom i cijelim tijelom u ravnini. Na udah se spuštamo prema podu i privlačimo koljeno sa strane na prsa. Na izdah se podižemo u početnu poziciju.
  2. Vježba 2. Čučanj - skok (slika 3 i 4). Osnovna pozicija je pozicija čučnja. Noge su u širini kukova, koljena ne prelaze prste stopala, stopala gledaju ravno naprijed, trup je aktivan kao i gluteus te su ruke u fleksiji laktova od 90 stupnjeva. Na udah radimo zamah rukama prema nazad te na izdah skačemo ravno u vis i izdišemo. Pri doskoku paziti na amortizaciju te što mekše doskočiti na puna stopala.
  3. Vježba 3. Izometrija s podizanjem noge (slika 5 i 6). Nalazimo se u poziciji izometrije u kojoj je cijelo tijelo aktivno bez pomaka. Naizmjenično podižemo jednu i drugu nogu. Tijekom podizanja nogu ne smije biti pomaka u drugim dijelovima tijela. Tijekom podizanja nogu normalno disati.
  4. Vježba 4. Čučanj s gumom na bossu (slika 7 i 8). U osnovnoj poziciji stojimo na bossu i držimo gumu u rukama. Na izdah idemo u čučanj te podižemo gumu iznad glave. Tijekom odlaska u čučanj aktivirati mišiće trupa te stabilizirati ruke i rameni pojas.
  5. Vježba 5. Čučanj s Core X (slika 9 i 10). U stojećoj poziciji držimo loptu u rukama te oko zglobova i nogu imamo Core X. Na izdah idemo u poziciju čučnja u kojem je težina stopala na petama i cijeli trup aktivan.
  6. Vježba 6. Sklek na dvije lopte (slika 11 i 12). Nalazimo se u osnovnoj poziciji rukama na loptama s aktivnim trupom i cijelim tijelom u ravnini. Na udah se spuštamo prema dolje i stabiliziramo cijelo tijelo. Na izdah se podižemo gore u osnovnu poziciju.

Napisao: Igor Blažinčić

Više info na: www.bm-pilates.com

Više o brzim ljetnim vježbama za top formu doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.