Fitness Dođi na Ekotlon! 26. kolovoza 2024.

5 savjeta kako se motivirati na trčanje

Foto: Pexels
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znamo koliko je trčanje korisno za tijelo, no najveći problem je ustati i krenuti. Uz ove savjete sigurno ćete pronaći motivaciju!

Trčanje je najlakša aktivnost za rekreaciju jer nam je svima relativno lako dostupna: potrebne su nam samo tenisice i malo slobodnog vremena. Ali zašto se tako teško motivirati i započeti s treninzima? Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se držite svoje odluke da ćete ove godine ući u formu.

Nađite društvo za trčanje 

Sve je lakše u društvu, a i prijateljici ćete teže otkazati dogovor nego samima sebi. Nađite još nekoga kome treba motivacija te se međusobno bodrite kako ne biste odustali nakon tjedan dana.

 | Author: unsplash Foto: unsplash

Napravite motivirajuću glazbenu playlistu

Znate onu muziku zbog koje poželite skakati bungee jumping? E to je muzika koja vam je potrebna za trčanje. Ona zbog koje se osjećate moćno, kao da možete pokoriti cijeli svijet - i pretrčati bar tri kilometra za početak.

Učlanite se u trkački klub

Trkački klubovi pojavili su se u svakom većem gradu te su odlična motivacija za početnike. U njima ćete naučiti kako se pravilno diše, koje udaljenosti se trče za početak, te saznati sve sitnice koje vas zanimaju u vezi ove rekreacije. Također, na ovaj način minimizirate i mogućnost ozljeda jer učite trčati na pravilan način.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Ubacite trčanje u kalendar

Baš poput svih ostalih obaveza, ubacite vrijeme za trčanje u kalendar i točno odredite koji su to termini u kojima ćete trčati - npr. ponedjeljkom i srijedom u 19 sati. Kao što nećete otkazati poslovni sastanak ili dogovor s prijateljicom, tako nećete propustiti niti trčanje ako vam je izlistano u kalendaru obaveza. Tako ćete također odbiti i sve dogovore koji se kose s terminima trčanja.

Pripremajte se za utrku

Kao motivacija može poslužiti i priprema za neku utrku koja je u bližoj ili daljoj budućnosti. Utrke nisu nužno mjesto gdje ćete se kao početnik s nekim natjecati, nego će vas motivirati da 'pobijedite' sami sebe, odnosno ne odustanete od trčanja jer imate utrku koja je pred vama. Za početak odaberite neke jednostavne i kraće utrke gdje ćete savladati manje izazove.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Pridružite nam se na Ekotlon utrci 21. rujna na Bundeku na kojoj imamo tri duljine staza za trčanje: Maxi (5 km), Obiteljska (1.8 km) i Canicross (3.3 km) - zadnja je pet friendly staza na kojoj mogu sudjelovati trkači sa psima. Već četvrtu godinu zaredom Zagrepčani svih dobi uživat će na jedinstvenoj utrci koja je je spoj trčanja i čišćenja okoliša, tzv. plogging. U organizaciji 24sata i portala missZdrava, EKOTLON: REUSE&RECYCLE okuplja male i velike, obitelji i samce, kućne ljubimce i sve koji se žele u opuštenoj atmosferi baviti sportom, družiti i zabaviti.

Prije samog trčanja posjetitelji će se moći pripremiti za utrku u stretch zoni, a imat će priliku i naučiti od fitness stručnjaka detalje o tehnici trčanja i prevenciji ozljeda. Osigurajte svoje mjesto na vrijeme uplatom kotizacije OVDJE, a sav prihod od prodaje kotizacija odlazi u humanitarne svrhe, ove godine Karate klubu osoba s invaliditetom Sveta Nedelja!

Pridružite nam se na dobro poznatoj lokaciji, na Bundeku, 21. rujna i (p)ostanite dio velike zelene Ekotlon zajednice!

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a ponosni partneri projekta su Konzum, HEP, OTP banka, INA, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, JYSK, PIK Vrbovec, Hrvatska pošta, Pet centar, Fina. Projekt podržavaju Vrtni centar Flora, Interzero, Humana Nova, Consultare i Eko Taxi. 

 | Author: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.