Fitness Vježbe za mršavljenje 31. ožujka 2017.

120 trenera isprobalo i ocijenilo koje su najbolje tenisice za trčanje

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Reebok, poznat kao svjetski lider u fitnes industriji, s posebnim naglaskom na CrossFit i Spartan race, definitivno se vraća svojim korijenima i to upravo s ekskluzivnom Print Smooth tenisicom za trčanje.

Povijest Reeboka seže u daleku 1890. godinu, kada je Joseph William Foster započeo izrađivati tenisice za trčanje s čavlićima, tada novitet i pravi luksuz, namijenjene za atletske staze od zemlje, tzv. “šljake”.

Ne trči da pobijediš vrijeme, trči da pobijediš samu sebe!

Sportaš koji je prvi imao privilegiju i čast testirati taj model bio je Alf Shrubb, koji je s tim modelom tenisice u jednom danu oborio čak tri svjetska rekorda u trčanju. Tada je bilo posve jasno da je zvijezda rođena, a danas njezin legendarni duh prepoznajemo u svim sprintericama koje koriste trkači na atletskim stadionima diljem svijeta.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Print Smooth pod povećalom fitness stručnjaka

Od izuma prve sprinterica pa sve do danas, inovativnim proizvodnim tehnologijama Reebok dolazi do svoje zadnje inovacije - Print Smooth tenisice. U Hrvatskoj je Print Smooth stavljen pod povećalo najboljih trenera- njih više od 120 fitness i CrossFit entuzijasta, pilates i aerobic instruktora, dobili su priliku testirati i ocijeniti njezina svojstva i kvalitetu.

Nizali su tako svoje kilometre i otkrivali neke nove terene kako bi rezultat ovog istraživanja bio što realnija za ovaj novi proizvod iz Reebokove kreativne radionice.

Da bi rezultati dali što bolji uvid u stvarnu kvalitetu ovih tenisica, treneri su prvo podijeljeni u 3 kategorije, prema tjednoj frekvenciji trčanja.  | Author: PR Foto: PR

Drugi ključan faktor pri testiranju tenisica je amortizacija stopala pri doticaju s podlogom tj dinamika i intenzitet opterećivanja pojedinih dijelova stopala pri dodiru s tlom.

 | Author: PR Foto: PR

 

Treneri su još jednom podijeljeni u tri kategorije: amortizaciju prednjeg dijela stopala, srednjeg dijela stopala i pete.

 

Glavne karakteristike Print Smooth tenisica

Gornjište Print Smooth tenisica je izrađeno od Jacquard materijala koji osigurava maksimalnu fleksibilnost i čvrstoću, a sve to bez ijednog šava.

Posebni čepići na potplatu omogućavaju dodatnu fleksibilnost, dok mrežna kontura osigurava čvrstoću i stabilnost, što tenisicu čini prilagodljivom svakom stopalu i svakoj podlozi.

Poseban sloj legure duž cijele tenisice pruža dodatnu mekoću, bez obzira na dio stopala kojim se amortizira doticaj s podlogom.

Rezultati testiranja

Nakon testnog razdoblja, rezultati su obrađeni i podijeljeni u 3 kategorije: opći dojam, udobnost i kvaliteta.

 | Author: PR Foto: PR U kategoriji općeg dojma, treneri su mogli ocijeniti Print Smooth tenisice lošima, ispod prosječnima, prosječnima, iznad prosječnima i odličnima. Većina trenera, njih 71% proglasila ih je odličnima.

Treneri su bili zadovoljni i udobnošću, pa je tako njih 57% ocijenilo udobnost tenisica odličnom, a 27% iznad prosječnom.   | Author: PR Foto: PR

Po pitanju kvalitete, tenisice su još jednom oduševile 63% trenera koji su kvalitetu ocijenili izvrsnom, uz 25% onih koji su rekli da je po njihovom mišljenju iznadprosječna.

Dojmovi trenera

Nakon samog ocjenjivanja, treneri su zamoljeni da daju i opisnu ocjenu ovim tenisicama, a u nastavku možeš pročitati njihove dojmove.

“Izrazito mekana i udobna tenisica za svakodnevno nošenje. Lagana je i prozračna te  jednostavnog ali lijepog dizajna. Ugodna je za trčanje i ima dobru amortizaciju prilikom doskoka i koraka od pete prema prstima, no zbog mekoće ostavlja dojam da nije najbolja u agresivnijem trčanju, promjenama brzine, sprintevima, neravnom terenu i slično, već idealna i gotovo specijalizirano dizajnirana za kontinuirano trčanje konstantnom brzinom na ravnoj, tvrdoj podlozi poput asfalta i atletske staze.”, izjavio je Marko Č.

Kako podići samopouzdanje i obraniti se od napada

“Trenerica sam u teretani i vodim grupne treninge. Tijekom svoje dugogodišnje sportske karijere koristila sam tenisice različitih proizvođača. Nakon što sam isprobala nove Reebok Print Smooth tenisice, odmah sam osjetila razliku. Tenisica je mekana, udobna, prozračna i lagana. Prilikom vježbanja i trčanja pokazala se izrazito stabilnom. Tenisice nosim i prilikom drugih svakodnevnih aktivnosti (bilo da sam u šetnji ili na poslu) i primjećujem da nakon nošenja ove tenisice nemam više bolova u nogama!”, navela je Ana T.

 | Author: PR Foto: PR

Print Smooth testirala sam prilikom trčanja po otvorenom na mekanoj podlozi, kao i na betonu i pokazale su se odlične za trčanje. Vrlo dobre su i u grupnim fitness programima u dvorani. Kroz dojnjište udarci su odlično apsorbirani i ne kližu se pri korištenju u dvorani. Tenisice su mi malčice preširoke u predjelu prstiju, ali me to nije ograničavalo niti u jednim sportskim aktivnostima.”, dojmovi su Jane Č.

Što kažu brojke?

Prosječna ukupna ocjena koju su Print Smooth tenisice dobile od trenera u ovom istraživanju je 4,50. Udobnosti daju ocjenu 4,85, a kvaliteti je dodijeljena prosječna ocjena 4,40. Fleksibilnost tenisice zaslužila je fantastičnu ocjenu 4,58, a preporučuje ih čak 93% ispitanika.

Valja naglasiti kako ovakav način testiranja još nikada nije bio proveden na Hrvatskom tržištu, a treneri su po završetku ovog dojmljivog i zanimljivog testiranja jednoglasno donijeli svoj sud:

‘Print Smooth tenisica je odlična za trčanje i hodanje te je kao takvu preporučujemo.’

Dođi na ReebokXchallenge utrku i osvoji Print Smooth

Ako si zaintrigirana ovim sjajnim tenisicama, imamo dobru vijest za tebe.

Na Maksimiru se 8. travnja održava treći po redu ReebokXchallenge. Ovoga puta Reebok je pripremio utrku ‘Before & After’ na 6 kilometara (i još malo), a najbrže trkače Reebok i partner projekta Intersport nagrađuju Print Smooth tenisicama, koje dolaze u muškoj i ženskoj varijanti. Sudjelovanje je besplatno za sve, a za utrku se potrebno prijaviti na:  http://reebok.hr/reebok-xchallenge-2017/before-and-after/.

Svi trkači imat će priliku fotografirati se prije i nakon utrke i tako usporediti svoje emocije i uvidjeti pozitivne učinke trčanja na duh i tijelo.

Najnoviji modeli Print Smooth dostupni su u Reebok FitHub storeu Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebokovih partnera – Intersport, Ferivi Sport, MG Sport, Top Sport, Fithub Avenue Mall, #One Split po cijeni od 599,00 kuna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.