Fitness Vježbe za mršavljenje 15. veljače 2017.

10 vježbi koje najbrže troše kalorije - pogodi što je na prvom mjestu!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kod izbora fizičke aktivnosti kojom ćeš se baviti, osim osobnih afiniteta i mogućnosti, nije loše uzeti u obzir i koristi koje pojedina aktivnost pruža. Ako ti je cilj sagorjeti što više kalorija, predlažemo ti ovih deset aktivnosti.

Kod razvoja režima tjelovježbe, treba uzeti u obzir više faktora: potrebe tijela, vlastite interese i učinkovitost u rješavanju određenog problema.

Što je važnije - trajanje ili intenzitet treninga?

Ako je cilj tvog vježbanja gubitak kilograma, moraš imati na umu da tjelovježba nije dovoljna. Bilo bi dobro da se posavjetuješ s liječnikom koji će ti pomoći odrediti koja je težina zdrava za tebe. Uz to, nužne su promjene u prehrani, poput izbacivanja šećera i smanjivanja porcija.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Potrošnja kalorija

Dobar pokazatelj intenziteta određene aktivnosti je količina kalorija koju možeš potrošiti po satu vježbanja. Klinika Mayo je zato, temeljem istraživanja Američkog nacionalnog instituta za zdravlje, sastavila listu najučinkovitijih aktivnosti po potrošnji kalorija.

Pet moćnih vježbi za unutarnju stranu bedara

Zanimalo ih je koliko bi osoba koja teži 90 kilograma (što je prosjek težine u SAD-u) potrošila kalorija ako bi se bavila nekom aktivnošću sat vremena. Treba naglasiti da potrošnja kalorija po satu varira ovisno o dobi, spolu, građi tijela i drugim faktorima.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Rolanje ili tenis?

Prvo mjesto su podijelili trčanje (12 km u sat vremena) i preskakanje užeta, koji će ti pomoći sagorjeti 1074 kalorije. Na drugom mjestu nalazi se taekwondo, koji sagorijeva 937 kalorija po satu. Treće plasirano je plivanje, koje u sat vremena "troši" 892 kalorije. Ako voliš trčati po stepenicama u stilu Rockyja Balboe, u sat vremena ćeš sagorjeti 819 kalorija.

Slijedi pretrčanih 5 km u sat vremena, s potrošnjom od 755 kalorija. Sat vremena igranja tenisa, američkog nogometa ili košarke, oslobodit će te 728 kalorija. Na posljednjem mjestu je mnogima omiljena aktivnost - rolanje, koje sagorijeva 683 kalorije na sat.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nadamo se da će ti ovaj popis pomoći u odabiru savršene aktivnosti, koja odgovara tvojim željama i potrebama. Nemoj se voditi samo potrošnjom kalorija. Važno je da izabereš aktivnost u kojoj uživaš i kojoj ćeš se posvetiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.