Eko 07. srpnja 2010.

Zeleni ponedjeljak hit među slavnima

Paul-Mccartney
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proizvođač sportske obuće i odjeće Puma dao je podršku kampanji 'Meat Free Monday' Paula McCartneya potičući svoje zaposlenike da ne jedu meso ponedjeljkom ili barem neki drugi dan u tjednu

Sir Paul McCartney borac za prava životinja

Paul McCartney, popularni britanski glazbenik, bivši član Beatlesa, jedan je od najbogatijih glazbenika današnjice koji se osim glazbenim bavi i humanitarnim radom, vegetarijanac je i aktivni borac za prava životinja. Njegova medijska kampanja 'Ponedjeljak bez mesa' zainteresirala je Pumu koja je u sjedištu tvrtke u Njemačkoj svojim zaposlenicima ponudila ponedjeljkom vegetarijanske obroke umjesto mesnih.

Sir Paul McCartney je pokrenuo kampanju zajedno sa svojim kćerkama Stellom i Mary kako bi potaknuo ljubitelje mesa da se barem na jedan dan odreknu mesnog obroka i pojedu nešto vegetarijansko.

Zagovornici kampanje Paula McCartneya smatraju kako proizvodnja mesa doprinosi emisiji stakleničkih plinova i prekomjernom iskorištavanju tla, vode i zraka, deforestaciji i širenju pustinja.

Također, upozoravaju kako velika konzumacija mesa i suhomesnatih proizvoda povećava razinu kolesterola u krvi te povećava rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava.

Puma želi da svi zaposlenici imaju vegetarijanske obroke

Puma širom svijeta zapošljava 10.000 radnika koji će ponedjeljkom na meniju u svojim kantinama jesti nemesne obroke, a predsjedništo Pume ističe kako je vrlo ponosno na činjenicu kako su jedna od prvih korporacija koja je podržala 'Ponedjeljak bez mesa'.

Poznate osobe koje su također dale podršku Zelenom ponedjeljku su Moby, Yoko Ono, Bryan Adams, Sir Richard Branson, Sheryl Crow, Kevin Spacey, Alec Baldwin, Michael Pollan, Al Gore, Gwyneth Paltrow.

Pročitaj zašto je glumica Rachel McAdamas zagovornica 'zelenog' životnog stila...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.