Eko 13. studenoga 2016.

U ponedjeljak stiže super Mjesec - kako iskoristiti njegovu moć?

Foto: Guliver/Shutterstock Jedan od prvih ljudi koji je potegao pitanje o vezi između menstruacije i Mjeseca bio je nitko drugi nego Charles Darwin, koji je uočio vezu između duljine menstrualnog ciklusa i lunarnog ciklusa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Večerašnji 'super Mjesec', a koji se pojavljuje kada je mjesečeva orbita najbliža Zemlji, smatra se posebnijim od običnog punog Mjeseca jer će biti najbliži Zemlji prvi puta nakon 1948. godine.

Stoga svakako obrati pozornost jer isti takav mjesec nećemo vidjeti sve do 2034. godine. 

Kako nastaje 'super Mjesec'?

NASA navodi da 'super Mjesec' nastaje kada Mjesec postaje pun u iste dane kao perigej, točnije točka u orbiti Mjeseca kada je najbliži Zemlji. 'Super Mjesec' je 14 posto veći i 30 posto svjetili od drugih punih mjeseca. Općenito, do takve pojave dolazi svakih 13 mjeseci, a posebno u studenom

Ovisno o tome odakle promatraš nebo, razliku između 'super Mjeseca' i regularnog punog mjeseca mogla bi teško uočiti. Ako je Mjesec visoko iznad tvoje glave, a ne postoji primjerice zgrada s kojom bi ga usporedila, možda ti se neće učiniti veći od uobičajenog. No, ako gledaš s mjesta na kojem Mjesec stoji bliže horizontu, to može stvoriti dojam koji je poznato kao “iluzija mjeseca“.

Kada je Mjesec nisko na horizontu, on može izgledati neprirodno veliko kada se gleda kroz drveće, među zgradama ili kroz druge bliže objekte”, navodi NASA. “Učinak je optička varka, ali ta činjenica ne umanjuje doživljaj.”, tvrde stručnjaci.

Želiš li vidjeti 'super Mjesec' u njegovoj punoj veličini, njegova puna faza očekuje se ujutro 14. studenog i to u 8:52 prema lokalnom vremenu.

Energija 'super Mjeseca' koju treba iskoristiti

Znamo kako puni Mjesec općenito daje neku posebnu energiju, odnosno ako ga znamo iskoristiti može nam povećati razinu pozitivne energije. Puni Mjesec može ti donijeti potrebnu dozu iscjeljenja, harmonije i mira te ukloniti strah i sumnju.  

Kako bi se to ostvarilo, na ovaj dan moraš paziti što mislliš ili osjećaš. Naime, svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. Stoga će puni Mjesec djelovati na tebe ovisno o tvojoj prirodi i harmoniji. Ako si u harmoniji sama sa sobom, pun Mjesec donijet će ti puno pozitivnih vibracija i spokoj.

Sve emocije, vibracije, ali i fizička snaga postat će snažniji na ovaj dan. Dok će neki osjećati veću fizičku snagu i pozitivne vibracije, drugima će ojačati emocije koje imaju. Ne podnose svi ove promjene dobro te ćeš stoga možda biti tužna ili nervozna, možda neobjašnjivo vesela ili spokojna, a mogu se javiti i problemi sa spavanjem.

Možda je najbolji način za iskorištavanje enerije punog Mjeseca da ostaneš smirena i opuštena, bez previše tenzija s bliskim osobama i velikih planova za taj dan. Preporučuje se i meditacija te razmišljanje o pozitivnim stvarima i događajima. 

Kako naučiti meditirati? Uz ove savjete savladaj umijeće meditacije!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.