Eko 20. rujna 2019.

Sve vožnje Boltom u Europi sada su 100% ugljično neutralne

Foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Klimatske promjene jedne su od najvećih prijetnji čovječanstvu u 21. stoljeću. Već su izmijenile zemljopisne geološke i ekološke sustave uzrokujući ekstremne vremenske obrasce, opustošenja i povećanu opasnost od požara.

Programi kompenzacije ugljika nisu rješenje sami po sebi, ali su jedan od načina ublažavanja ispuštanja CO2 u atmosferu ulaganjem u obnovljive izvore energije poput vjetra i solarne energije ili podržavanjem projekata koji uklanjaju ugljični dioksid iz zraka, poput sadnje drveća (fotosinteza).

Bolt, europska platforma za prijevoz na zahtjev, je tako pokrenuo Zeleni Plan - dugoročnu inicijativu smanjenja ekološkog otiska koji stvaraju kao kompanija. Kako stoji na Boltovim službenim stranicama - "Podržavajući velik broj projekata za anuliranje ugljika diljem svijeta u mogućnosti smo neutralizirati utjecaj CO2 koji nastaje tijekom tvoje vožnje, pružajući tako zelenije vožnje!"

Temeljna ideja je, dakle, da doniranjem sredstava projektima koji anuliraju utjecaj ugljika, neutraliziraju emisije COkoje nastaju tijekom Bolt vožnji.

Ono na čemu rade je:

  1. anuliranje emisije CO2 za najmanje 350,000 tona godišnje do 2025. godine
  2. dodavanje električnih vozila i romobila na platformu
  3. smanjenje ekološkoga otiska

Možda te zanima... Kako smanjiti emisiju ugljičnog dioksida - odgovor stiže iz Beča Eko Možda te zanima... Promjena terminologije: Klimatske promjene su prerasle u klimatsku krizu koja opasno pogađa cijeli svijet Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.