Eko 05. studenoga 2019.

Štene uginulo od srčanog udara nakon što ga je uplašio vatromet

Foto: Susan Paterson‎ / Wombwell wise / Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Terrierka Molly imala je samo 18 tjedana kad ju je glasni prasak u Barnsleyu u južnom Yorkshireu u subotu navečer uplašio i prouzročio srčani udar od kojeg je umrla.

Njezina vlasnica, Susan Paterson u Facebook grupi Wombwell wise podijelila je tužnu priču. “Zbog ogromne količine vatrometa s glasnim praskom koji je sinoć odjeknuo oko Wombwella i nižeg Darfilda, izgubili smo mladog terijera od srčanoga udara.” napisala je Paterson i nastavila “mislite na životinje, Molly je imala samo 18 tjedana i umrla je od srčanog udara koji se desio zbog straha od vatrometa. Molim vas podržite stranicu FAB Anti Random Fireworks i potpišite peticiju.”

Na navedenoj stranici, u trenutku pisanja ovoga članka, bilo je 502.259 potpisa.

Julian Doorne, pokretačica peticije, rekla je: "Vatromet može uzrokovati ozbiljne poteškoće životinjama. Oni ne trpe samo psihološki, već i fizički, jer mnogi pokušavaju pobjeći ili se sakriti od praska.”

Administrator Facebook grupe Wombwell wice za Daily Stark je rekao da su od objave Susan Paterson do sada primili gotovo 200 novih zahtjeva za pridruživanje u grupu. Ljudi koji su došli komentirali su objavu rekavši da su se pridružili vidjevši tužnu vijest o štenetu, dok su drugi pitali gdje mogu naći molbu za potpisivanje peticije protiv vatrometa.

Možda te zanima... Zbog vatrometa ovaj pas čuvar je doživio srčani udar i uginuo Eko

Prošlog mjeseca lanac trgovina Sainsbury je odlučio u potpunosti zabraniti prodaju vatrometa, dok ostali supermarketi u Velikoj Britaniji prodaju vatromet s niskom razinom buke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.