Eko Eko dom 07. ožujka 2018.

Srca su nam se slomila: Tužnu lutalicu spasili iz kante za smeće

Foto: Facebook @Birmingham Dogs Home
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovoga su psa vlasnici doslovce (od)bacili kao komad smeća, prenosi portal The Dodo. Kada su ga pronašli bio je sam, drhtao je od hladnoće i utočište je ili sam pronašao ili su ga tamo ostavili - u kanti za smeće. Izraz njegove njuškice slomio nam je srce, no dobra vijest je da je sada na toplom i sigurnom.

Spasioci iz Birmingham Dogs Homea u Engleskoj dobili su obavijest o stanju ovoga peseka od zaposlenika gradskog parka u kojem je nađen. 

Nije im bilo jasno tko bi ostavio psa kao komad smeća u kanti, ili je pak sam odabrao ovo mjesto u potrazi za skloništem od hladne zime, no u svakom su slučaju znali da moraju odmah reagirati. 

"Srca su nam se slomila kad smo ga vidjeli, samo su mu oči virile iznad kante", rekao je glasnogovornik spasioca. "Ovakav prizor slomio bi svačije srce", nastavio je. 

Na svu sreću, u tom se trenutku se život ove predivne lutalice zauvijek promijenio. 

Nitko ne zna otkuda je pas došao (koji je 18 mjeseci star), te koliko je dugo bio lutalica. Nije bio čipiran pa nisu mogli tim putem ni vlasnika pronaći. U svakom slučaju, pas nije mogao završiti u boljim rukama. 

"Dobiva puno pažnje i ljubavi koje treba dok se brinemo o njemu", kažu iz Birmingham Dogs Homea. "Sada uživa na naše grijanom podu umjesto da se smrzava u kanti za smeće u lokalnom parku".

Prošlo je tek nekoliko dana otkada su spasili psa s hrpe smeća, ali se vrlo lako prilagođava okolini koja ga voli i pazi.

Pročitaj i o neobičnom prijateljstvu mačke, psa i štakora u jednom američkom skloništu.

Možda te zanima... Pas koji je dva puta prešao 30 kilometara tražeći obitelj koja ga je napustila Eko Možda te zanima... Konačno u miru: Uginuo pas koji je spavao na grobu svog vlasnika 11 godina Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.