Eko Eko dom 14. studenoga 2017.

Prvi 'pet friendly' fakultet u Hrvatskoj: ulaz slobodan i životinjama

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku: "Zaposlenici i studenti svoje su ljubimce ostavljali pred vratima. A sve je više i studenata kojima su životinje pomagači", javlja lokalni.večernji.hr

Kujica Alenka jučer je ponosno koračala hodnicima Filozofskog fakulteta u Osijeku. Dobila je čak i - 'pseću' studentsku iskaznicu. Osječki Filozofski fakultet postao je, naime, prvi 'pet friendly' fakultet u Hrvatskoj, što znači da je ulaz od sada slobodan i životinjama. Odluka je jednoglasno izglasana u srijedu i odmah je i stupila na snagu.

I peseki će se moći prijaviti na ispite

"Humanistički smo fakultet, volimo i životinje, ne samo ljude, i uočili smo kako sve više naših zaposlenika i studenata dolazi s ljubimcima i ostavlja ih pred vratima. Usto, sve je više i studenata s posebnim potrebama kojima su životinje pomagači. Nema razloga da ostaju na ulici, bez kontrole i plaču", kaže dekanica Loretana Farkaš, i sama vlasnica psa.

Možda te zanima... Popij kavu mazeći mačku: I Zagreb dobiva svoj Cat Caffe Eko

"Ipak očekujemo kako će ljudi biti razumni i da nam neće dolaziti s domaćim životinjama ili zmijama", ističe dekanica.

Diplome za životinje

"Nije bilo lako doći do ovoga statusa, no mi smo vlasnik zgrade pa imamo pravo sami odlučiti kako ćemo je uporabljivati, tako da su nas sve institucije podržale", navodi Narcisa Vrbešić-Ravlić, tajnica fakulteta.

"Studentica" Alenka bila je prava zvijezda. Njezin pozitivan i antistresni učinak bio je očit pa se odmah rodila i ideja da se socijalizirane pse poput nje uključi i u program psihološkog savjetovanja za studente. Alenku je dovela Lucija Baraban iz Udruge Pobjeda, koja skrbi o azilu za pse.

 | Author: Dubravka Petrić/PIXSELL Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Ostatak članka i još zanimljivih vijesti potraži na lokalni.hr

Možda te zanima... Najslađi makeover: Pogledaj kako ovi psi izgledaju prije i poslije šišanja! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.