Eko 18. travnja 2018.

Predavanje: Dr. Marijan Još 'GMO - (iz)um bez (raz)uma'

Foto: Planetopija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerujete da u Hrvatskoj nema GMO hrane ili da znate dovoljno o toj temi i stoga se osjećate sigurno? Moguće je da svakodnevno konzumiramo GMO namirnice, a da toga nismo ni svjesni, dok nas većina ne zna koje su sve potencijalne posljedice toga. O GMO večeras će u Zagrebu govoriti prof. dr. sc. Marijan Jošt, doktor agronomije i autor knjige "GMO - (iz)um bez (raz)uma".

Kada: Srijeda, 18.4. u 19 sati; Gdje: Makronova, Ilica 11/1; Gost: prof. dr. sc. Marijan Jošt, doktor agronomije; Ulaznica 20 kn;
Promotivna cijena knjige "GMO - (iz)um bez (raz)uma", dr. Jošta te Planetopijinih knjiga.

 | Author: Dr. Marijan Jošt Foto: Dr. Marijan Jošt Vjerujete da u Hrvatskoj nema GMO hrane ili da znate dovoljno o toj temi i stoga se osjećate sigurno? Moguće je da svakodnevno konzumiramo GMO namirnice, a da toga nismo ni svjesni, dok nas većina ne zna koje su sve potencijalne posljedice toga.

Dr. Marijan Jošt, sveučilišni profesor genetike i oplemenjivanja bilja i autor knjige GMO - (iz)um bez (raz)uma (Omega lan, 2016.), jedan je od vodećih domaćih stručnjaka koji već dugi niz godina javno progovara o prijeporima GMO-a i biotehnologije u poljoprivredi te kako to izravno utječe na naš svakodnevni život, zdravlje i budućnost nas samih, ali i našeg planeta.

Na novoj 'Planetopijinoj srijedi' ovaj će uvaženi znanstvenik objasniti što je zapravo genetički inženjering te predstaviti dio svojih spoznaja o GMO-u i kako se njime mijenja genetika života na zemlji, pridonosi li GMO doista većim prinosima i drugim kontroverzama koje se vežu uz ovu temu.

Možda te zanima... 'GMO (iz)um bez (raz)uma' - neće riješiti glad u svijetu, a opasan je za zdravlje Hrana

Priča o GMO-u je priča o brizi za život na planeti Zemlji. Uoči skorog Dana našeg planeta pozivamo vas u srijedu 18.4. u 19 sati u Makronovi na predavanje dr. Jošta o ovoj izuzetno važnoj temi za nas i naš opstanak na Zemlji.

Prof.dr.sc. Marijan Jošt, najistaknutiji je hrvatski znanstvenik poznavatelj problematike GMO-a te stručnjak za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.