Eko 06. srpnja 2022.

Pomor ribe u Stobreču vjerojatno zbog rekordno visokih temperatura mora

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 05.07.2022.,Stobreč - Veće količine uginulih riba cipala isplivale su u utorak u blizini plaze u Sobreču gdje je nakon dojave stigla ribarska inspekcija kako bi obavila očevid, a pretpostavlja se da je do pomora došlo zbog povišene temperature mora i nedostatka kisika
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Veće količine uginulih riba cipala isplivale su u utorak u blizini plaže u Stobreču gdje je nakon dojave stigla ribarska inspekcija kako bi obavila očevid, a pretpostavlja se da je do pomora došlo zbog povišene temperature mora i nedostatka kisika.

“Rano poslijepodne dobili smo dojavu o uginulim ribama na površini mora blizu plaže u Stobreču te smo našim brodom na to mjesto odvezli ribarske inspektore Ministarstva poljoprivrede i oni su obavili očevid,” rekao je za Hinu Željko Kuštera, kapetan Lučke kapetanije Split.

Po njegovim riječima ribarski inspektori su napravili zapisnik o onomu što su vidjeli. Kuštera je rekao da je komunalnom redarstvu predloženo da pokupi uginule ribe. Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerojatno je utjecala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika.

Posljednjih dana na Jadranu su zabilježene rekordne temperature mora. HRT javlja da je jučer na Mljetu temperatura mora bila 30 stupnjeva, a danas, kao i u Dubrovniku, izmjereno je 29 stupnjeva, dok je na Lastovu, Krku i u Splitu more bilo 28 stupnjeva.

Možda te zanima... Kako sanirati opekline od meduza i zašto ih je tako puno u sjevernom Jadranu ove godine Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.