Eko 29. travnja 2015.

Dođi na eko 'Plac u kvartu'!

Plac-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oduvijek si željela u svom kvartu kupovati ekološke i domaće proizvode? Od sada po domaće proizvode možeš na 'Plac u kvartu' na Trešnjevci. Osnivačica Placa rekla nam je kako joj je bilo dosta plastičnog okusa hrane iz shopping centara pa je odlučila podržati male proizvođače i omogućiti im mjesto za prodaju svojih domaćih proizvoda

Domaće i autohtono

Zdrava priča pod nazivom 'Plac u kvartu' nastala je prije dva mjeseca u sklopu udruge 'Zeleni kvart', a kako kaže njegova osnivačica Ana Antolić, sve je započelo sa svrhom pronalaska okusa. Ani je bilo dosta plastične hrane bez okusa i nepoznatog podrijetla iz shopping centra. Oduvijek su joj se sviđali mali eko placevi i takav koncept prodaje. Osnivača placa smatra kako je važno podržati naše male proizvođače jer ih je sve manje te im treba osigurati mjesto gdje mogu plasirati svoje proizvode bez skupih uvjeta koji inače nude veliki lanci i trgovine hrane.

''Naš 'Plac u kvartu' nudi jedinstvene domaće proizvode na koje su mnogi u gradskim sredinama danas i zaboravili. Bilo da je riječ o hrani, kozmetici, čajevima, rukotvorinama, nakitu, sve je to izvorno domaće i autohtono, najvećim dijelom proizvedeno u okolici Zagreba. Cilj nam je te vrijedne proizvode donijeti na stolove građana da se uvjere u pravu kvalitetu i njihovu izvornost. Na našem malom kvartovskom placu može se naći sezonsko voće i povrće, pekmezi, sokovi, suhomesnati proizvodi, mlijeko, sir, jogurt, jaja, krumpir, med, prirodna kozmetika, nakit i suveniri'', objasnila je Ana,

Zdravi okusi

Osnivačica Placa poziva sve koji su željni domaćih i zdravih okusa da dođu i obiđu štandove. 'Plac u kvartu' održava se dva puta tjedno, četvrtkom od 15 do 20 sati i subotom od 10 do 17 sati. Na Placu možeš kupovati na Trešnjevci, nekoliko minuta hoda od okretišta tramvaja na Remizi u Jablanovečkoj ulici 49. Više informacija možeš doznati na Facebook stranici 'Placa u kvartu'.

''Krajnji cilj udruge 'Zeleni kvart' povezati je djecu, mlade i one malo starije i zajedno kroz radionice raditi na promicanju, razvitku i unapređenju, ekološkog i zdravog života. Udruga će organizirati svakodnevna druženja članova na edukacijama zdrave prehrane, izrade prirodne kozmetike i zdravstvene edukacije, a svi će imati priliku kupovati na eko placu. U budućim projektima u nastajanju nudit ćemo i razne edukacije o zdravlju i male radionice prirodne kozmetike, a uskoro ćete moći s nama vježbati jogu'', kaže Ana.

Doznaj 5 prednosti vrtlarenja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.