Eko Prirodom do zdravlja 06. studenoga 2018.

Pila sam smoothie s celerom tjedan dana i evo što sam zapazila

Foto: Ana Dukić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odlučila sam piti zeleni smoothie tjedan dana, nisam promijenila svoje prehrambene navike, a moje je tijelo doživjelo pozitivne promjene za tako kratko vrijeme.

Pronašla sam razne vrste recepata sa zelenim smoothiejima koji pomažu u detoksikaciji organizma, mršavljenju, ali i daju cjelokupnom organizmu više energije. Ja sam odlučila probati napitak od špinata, celera, limuna, jabuke i čaše vode, u receptu koji ću dolje napisati trebati izrazito paziti na količinu celera i špinata, možda i po potrebi smanjiti jer napitak može lako postati izuzetno ružnog okusa. 

Zašto sam ga isprobala? 

Prije testiranja ovog napitka nisam se savjetovala s nutricionistom niti s liječnikom nego sam odlučila probati zeleni napitak koji 'kruži internetom' jer upravo ti zeleni napitci navodno nude razne beneficije. Svakako smatramo da integriranje smoothieja u svakodnevnu prehranu ima ogromne zdravstvene koristi jer ćeš na vrlo jednostavan način unijeti mnoštvo vitamina i minerala, ovisno o voću i povrću koje staviš u blender.  

U smoothieju, kad pronađeš onaj koji ti se sviđa i koji ti odgovara, možeš uživati, a uz to ti može pomoći u mršavljenju, prirodnom čišćenju, hidratizaciji. Kad ćeš inače jesti sirovi i svježi špinat i celer?! Vjerojatno nikad. 

Sastojci: 

  • čaša vode (može dodati i više vode ako želiš da ti napitak bude više kao sok) 
  • 100 grama špinata 
  • 100 grama celera
  • jedna jabuka 
  • jedan limun

 | Author: Ana Dukić Foto: Ana Dukić

Priprema

  1. Sve operi u hladnoj vodi, limun oguli i sve nasjeckaj na kockice. 
  2. Sve sastojke ubaci u blender i blendaj dok ne bude ujednačeno. 
  3. Spremno je za serviranje. 

 | Author: Ana Dukić Foto: Ana Dukić

Kako sam ga konzumirala? 

Negdje sam pročitala da ovaj napitak treba piti ujutro natašte, a negdje da ga treba piti navečer kako bi tvoj organizam izgarao više kalorije tijekom sna. Ja sam odabrala potonji način, odnosno to je bio moj zadnji obrok tijekom tjedan dana, koliko sam ga konzumirala. Moja prehrana se nije posebno mijenjala i jela sam i slatkiše. Isto tako, zadnji obrok u kojem sam imala i proteine i vlakna jela sam oko 17 sati, a onda sam smoothie pila između 18 i 19 sati. 

Zašto ga ti trebaš probati? 

Nikako nisam razumjela što znači kad mi netko kaže da im neka vrsta prehrane daje više energije, do sada. Naime, ovaj napitak ubrzava probavu, a upravo to je ono što daje više energije i poletnosti. Često jedem pekarske proizvode i hranu koju tijelo teško probavlja. Upravo ovakav napitak pomogao je mom tijelu da lakše probavlja takvu hranu.

Kad ti tijelo dobije više energije i probava ti je brža s tim naravno ide i gubitak centimetara. Nisam se mjerila niti vagala prije ovog detoksa, ali po svojim hlačama osjetim gubitak kojeg centimetra u struku. 

Dakle, zašto ga trebaš probati:

  • više energije
  • brža probava
  • mršavljenje

Ako nisi ljubitelj ovih sastojaka, možeš napraviti i male izmjene, ali ti svakako preporučujem da nekakav napitak od voća ili povrća ubaciš u svoju prehranu. Trebaš li više razloga od ova tri?!

Dumdfdds Možda te zanima... Test: Isprobali smo detoks napitak od đumbira i limuna Eko Možda te zanima... Testiramo za tebe: Napravili smo sirup od borovih iglica za jak imunitet i dišne puteve Zdravlje Možda te zanima... Sassy voda: recept za detoks napitak za ravan trbuh Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.