Eko 28. srpnja 2017.

Paralizirana kujica puzala je kilometrima tražeći pomoć

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada je bila malena Poppy je pretrpjela veliku ozljedu koja je smrskala njenu kralježnicu, a njene noge ostale su nepokretne. Moguće je da ju je napala neka životinja ili netko vrlo okrutan. Nosila se sa svojom ozljedom mjesecima prije nego što je dopuzala do udaljenog istraživačkog kampa očajnički tražeći pomoć.

Susanne Vogel koja radi u istraživačkom kampu za slonove u Okavango regiji u Botswani bila je šokirana kada je zajedno sa svojim kolegama zatekla Poppy koja je polako puzala prema kampu. "Došla je u naš kamp doslovno puzeći jer su njene noge bile u potpunosti nepokretne. Nije mogla hodati, ali je bila puna ljubavi i tražila je pomoć", rekla je Vogel za portal The Dodo.

Vogel i njene kolege odmah su uzeli Poppy i zbrinuli se o njoj najbolje što su mogli. Najbliži veterinar bio je udaljen osam sati vožnje, pa su je čuvali nekoliko dana dok je nisu mogli odvesti. Bili su cijelo vrijeme šokirani zbog činjenice da je preživjela i da se uputila prema kampu. "Kamp je u udaljenoj regiji, a u njemu se nalaze slonovi, lavovi, hijene i drugi predatori. Poppy je uspjela doći do nas, mokra od kiše i mršava", dodala je Vogel. 

Možda te zanima... Tvoj pas može procijeniti tvoje prijatelje i upozoriti na lošu namjeru! Eko

Veterinar je otkrio da je Poppy sedam mjeseci stara i da će najvjerojatnije morati ići na operaciju kralježnice. Amanda Stronza, članica tima u kampu, prikupila je novac za Poppy koja sve svakim danom oporavljala. "Veterinar je rekao da su šanse da preživi operaciju malene, ali ona je bila puna života i nisam se mogla složiti s eutanazijom", rekla je Stronza.

Možda te zanima... Vlasnici pasa hodaju 2760 koraka više svakog dana! Eko

Poppy je dobivala zdravu hranu, puno vode i protuupalne lijekove te se njeno stanje znatno poboljšalo i skupljala je snagu za riskantnu operaciju. Poppy je sada u Botswani sa svojim prijateljima, gdje se oporavlja, a njeni će pronalazitelji razmotriti što je najbolje za nju. "Ona već ima toliko ljudi diljem svijeta koji je vole i prate njen oporavak i očekuju vidjeti sretan ishod situacije te da će biti posvojena. Poppy će najvjerojatnije biti u mogućnosti hodati ili će dobiti pomoćne kotačiće kako bi se lakše kretala. Vjerujem da će biti dobro!", dodala je Stronza. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.