Eko 11. srpnja 2017.

Tvoj pas može procijeniti tvoje prijatelje i upozoriti na lošu namjeru!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čovjekov najbolji prijatelj - pas - može biti odličan sudac u procjenjivanju tvojih prijatelja. Psi sa svojim vlasnicima prolaze kroz razne životne situacije i pokazuju im svoju odanost.

Novo istraživanje pokazuje da psi osjete kada netko nije ljubazan prema njihovim vlasnicima, ali i pamte, čime iskazuju svoju odanost vlasniku. Istraživanje Neuroscience and Biohavioural Reviewsa pokazuje da psi mogu oprostiti ignoranciju, ali ne i grubu nepristojnost. Psi su bili postavljeni u četiri slučaja - dva neutralna i dva varijabilna. U oba slučaja psi su promatrali kako njihov vlasnik traži istraživača za pomoć u otvaranju staklenke.

4 mala odbačena štenca iz Knina gube smještaj!

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

U jednom je slučaju istraživač pomogao vlasniku psa otvoriti staklenku, što su psi odobrili. U dva neutralna slučaja istraživač nije pomogao vlasniku otvoriti staklenku, ali nije ni odbio učiniti isto, što su psi bili spremni oprostiti.

Mogu li psi nanjušiti trudnoću?

No, kada su je istraživač odbio otvoriti staklenku, tada je došlo do promjene. Psi su to zamijetili i očigledno nisu bili sretni zbog toga. Točnije, kada je istraživač koji je odbio pomoći vlasniku kasnije psima ponudio poslastice, odbili su ih. Ako želiš znati tko ti je neprijatelj, tvoj pas može ti otkriti istinu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.