Eko 24. travnja 2014.

Dobitnici knjige 'Mala vrtlarica'!

Mala_Vrtlarica_M
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Djeca ti cijeli dan provode pred televizorom i računalom, a iz ruku ne ispuštaju smartfon i iPad? Iskoristi dolazak proljeća, idealnog godišnjeg doba za promjenu loših životnih navika i počnite se svi zajedno baviti vrtlarenjem. Tri najkreativnija čitatelja koji su nam u komentar ispod članka napisali koja je njihova najdraža obiteljska aktivnost u vrtu osvojili su knjigu 'Mala Vrtlarica' u izdanju Školske knjige

Dobitnici

Dobitnici knjige 'Mala vrtlarica' su: Ljubs, sanjae i ofca1010. Dobitnike ćemo kontaktirati putem e-maila oko načina preuzimanja nagrade.

Ako nema' svoj, besplatno iznajmi gradski vrt, primjerice u zagrebačkim naseljima Sloboština i Borovje, ili iskoristi prostor na balkonu koji si preko zime zatrpala gomilom nepotrebnih stvari. Da za vrtlarenje nije nužno imati vrt te da druženje s prirodom (osobito za početnike) može započeti s običnom teglom ili plastičnom bocom sa zemljom, pokazuje poznata TV vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić, autorica izvrsne knjige Mala vrtlarica koju je nedavno objavila Školska knjiga.

Ljubav prema prirodi

Taj moderni vodič za male vrtlare namijenjen je svima koji žele odmalena naučiti voljeti i štititi prirodu, shvatiti važnost i vrijednost svakog živog bića, razvijati ekološku svijest i odgovornost prema vlastitome zdravlju i zdravlju drugih. Da bi im te vještine učinila privlačnima i zabavnima, autorica knjige ih djeci predstavlja na vrlo zanimljiv način, kroz 16 priča popraćenih atraktivnim fotografijama koje prate aktivnosti u vrtu u svim fazama, od sjetve i sadnje do nastanka ploda.

S pomoću te prekrasno dizajnirane knjige djeca mogu lako naučiti, među ostalim, kako uzgojiti zdravu hranu važnu za rast i razvitak, kako od cvijeta nastaje plod i zašto nema krastavaca bez pčela. Otkrit će što je kompostiranje, što rade gujavice u vrtu te kako im može poslužiti kompas čak i ako se nisu izgubila.

Vodič će im omogućiti da na nastavi prirode i društva zadive prijatelje iz razreda (a ni učiteljica neće ostati ravnodušna!) znanjem o uzgoju biljaka u kojima će, nadamo se, uživati cijela obitelj. Knjiga će biti vrlo korisna i eko- školama koje imaju svoje vrtove. Pokušajte zajedno uzgojiti grašak, jagode ili možda bundeve.

 • Avatar vesnakruno
  vesnakruno

  Moja najdraža obiteljska aktivnost je kad moja kćer koja ima četiri godine i moja necakinja ima sedam godina samnom odu u vrt i pomažu mi saditi razno povrće. Tako su slatke i vidim koliko ih to uveseljava!!!

 • Default avatar -
  maarkisa

  kao učiteljica organizirala sam male vrtlare (1.-4.raz) i imali smo svoj povrtnjak. Uživanje u svakoj aktivnosti je bilo neopisivo, a prvo nicanje i provirivanje kroz zemlju... veselje koje se ne može opisati. Djeca su kroz aktivnost vrtlarenja (da ne pišem opširno sve planirano i ostvareno) jednost uživala i veselila se svom uspjehu koji je pozitivno utjecao na njihov razvoj osobnosti koji oni nisu ni svjesni i to je za mene pravo odgajanje i obrazovanje naše dječice.

 • Default avatar -
  maarkisa

  planiranje sadnje i sijanja, kombiniranje što uz što ide,... pa onda iz dana u dan gledanti kada ce niknuti pa rasti,.... divno! A onda s košarom i nožićem prošetati vrtom i ubrati namirnice za ručak ili večeru .... jednostavno neprocjenjivo!Čovjek, vjerujem, više uživa u hrani koju je sam uzgojio, više je cijeni i zato je ona posebna <3

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.