Osvoji knjigu 'Mala vrtlarica'!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    stanli
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Moja najdraža obiteljska aktivnost u vrtu je okopavanje tek niklih biljčica, pomaganje im da narastu. Uživam u formiranju gredica. Volim da mi je vrt uredan i lijep za pogled.

• Default avatar -
    kjuuu

O vrtu doista malo znam, ali sam u nekoliko navrata sadila krompir i
    drugo povrće pa bih baš voljela pročitati knjigu da se bolje upoznam
    s biljkama koje uspjevaju u našim vrtovima i pitarima. Unaprijed hvala

• Default avatar -
    zamjenica

Najdraža aktivnost moje sestre je na zapuštenoj ili praznoj zemlji oko zgrada ili kuća stvoriti mali vrt u kojem nakon čišćenja sadi cvijeće, ukrasno bilje i grmlje te poneku voćku. To joj uvijek uspije pa se svi uređenom vrtu i biljkama dive. Ona obožava saditi sve biljke i tako se rekreira, pogotovo tijekom godišnjeg odmora. A te biljke... ja zalijevam i uživam, kao i drugi,gledajući ih.

• Default avatar -
    Ljubs

Trijebljenje graška, definitivno. :D Mama čupa grašak iz zemlje, jedna sestra odvaja grašak od korijenja, a druga sestra i ja vadimo grašak iz ljuske i onda na kraju sve četiri zajedno peremo grašak, spremamo ga u vrećice pa na kraju u zamrzivač. Rijetka aktivnost kada smo svi na okupu kada je rad u pitanju.

• Default avatar -
    Dread25

Najdraže mi je kada, nakon zamornog cjelodnevnog branja maslina, svakom ukućanu dam jednu kanticu i uputim ih da beru maginje pola sata. Maginja se nakupi, ja napravim mermeladu i svatko dobije bar jednu teglicu domaće meremelade :) Čisto i zdravo iz prirode!

• Default avatar -
    slatkabrineta

Moja najdraza aktivnost je kada se moja obitelj i ostali stanari dogovorimo pa oko zgrade sadimo cvijece i raznih boja i vrsta. Svi se druzimo i obavljamo to s velikom ljubavlju. Nema vece srece nego predivno cvijece raznih boja koje zraci svojom ljepotom i sarenilom i osmjesi na licu moje obitelji, prijatelja i susjeda :-)

• Default avatar -
    jele11

najdraža biteljska aktivnost je kad beremo rajčice , divimo se svakoj,tražimo najzanimljivije oblike jer su sve različite, jedemo ih kao jabuke dok beremo, ma svi guštamo :)

• Default avatar -
    Sprig

Branje jagodica bobica,trešanja sa kojima onda ukrašavamo uši,branje šljiva ujesen za domaći i najbolji pekmez,kidanje klipova kukuruza pa sa njima na vatru...i pomaganje našoj najdražoj baki,tj. svekrvi oko cijele procedure koja je dovela do tih finih,slasnih plodova. Pritom se mi kao obitelj i zezamo,pa se prilikom zalijevanja vrta međusobno špricamo i poslije kao Peppa pig skačemo po blatnjavim lokvicama..ili glumimo čupanje repe kao u staroj ruskoj narodnoj priči..povuci,potegni..sve dok ne sredimo tu mrkvu,repu,ciklu..:)

YellenaBM

Svi volimo prirodu i rad u vrtu, imamo vrt i voćnjak iza kuće tako da osim uređivanja i branja plodova, volimo i provoditi vrijeme vani kada je lijepo i toplo uz priču i druženje

gregori

Nije baš obiteljska aktivnost ali najdraži mi je prizor kad mali susjed bere grašak iz našeg vrta i jede do sita.
    Obožava i jagode pa stalno pita kad će biti zrele.

• Default avatar -
    jopa87

Branje malina i kasnije spremanje ukusnog deserta - palačinki sa sladoledom i toplim preljevom od malina!

• Default avatar -
    magdek

S obzirom da živimo u zgradi, znamo itekako cijeni kada za vikend odemo baki na selo. Ona zna što mojeg sina najviše zanima, radi se o praćenju cvata, kasnije rasta i dozrijevanja njemu najdražeg povrća, rajčice. Svaki put primijeti neku promjenu koju ja i ostali ne primjećujemo i to nas uvijek zatekne. Naravno, najviše voli dolaziti ljeti kada većina voća i povrća dozrijeva, jer nema ništa ljepše od branja zrelog voća i povrća. To je uvijek nezaboravno iskustvo i ne znam što bi napravili da ostanemo bez bakina vrta. Stoga treba ljubav prema uzgoju i održavanju vrta prenositi s koljena na koljeno, najmlađima.

• Default avatar -
    gingerica

Imamo vrt i uživamo u njemu kada god je to moguće. Imamo i nekoliko voćki čije plodove dijelom i zamrznemo pa jedemo u zimskom razdoblju. Obožavamo pite od naših eko jabuka, višanja i šljiva.Naša se kćer redovito sladi trešnjama kod susjede.

• Default avatar -
    bornaz

Najdraža aktivnost gledanje mog sina (5 god)kad smo nedavno sadili krumpire on je uzeo kukuruz za pravljenje kokica iz posude i posijao u vrtu sad imamo 3 stabljike kukuruza.

xenia64

Obično vikendom, ja kosim, djeca skupljaju travu, a dragi muž roštilja. Mi umorni svejedno uživamo u roštilju, a muž poludi kad vidi kako mu je auto uljepljen od trave.

• Default avatar -
    Manja72

Sadnja začina i ljutih papričica :)

• Default avatar -
    martaskvorc

Nakon ubranih jadoga ili malina najdraža nam je aktivnost definitivno zajedničko izležavanje na ležaljakama i uživanje u plodovima s pogledom na vrt i člana obitelji koji je na redu za zalijevanje vrta:)

• Default avatar -
    Mona35

Moja najdraža obiteljska aktivnost u vrtu je čupanje korova i ne, ne šalim se, obožavam svoj "posao" i sa guštom to radim. Ljubav i brigu o vrtu sam prenjela i na kćer (11) koja već sada vrlo pedantno, pritom pazeći na ostale biljke, čupa korov i naučila je razlikovati korisne biljke od korova. Knjigica bi bila idealan poklon za nju.

• Default avatar -
    malaracica

Moja petogodišnjakinja je ove godine uz bakinu pomoć zasadila svoje prve rajčice

bugenvilea

obožavamo sve aktinosti vezane uz vrt, ne mogu izdvojiti niti jednu posebno. nekada je dovoljno samo otići do vrta i uz neki omiljeni napitak gledati kako biljke rastu, pogotovo nakon kiše, to me strašno opušta, doživljaj neprocjenjiv...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani