Eko 29. rujna 2009.

Organski parfemi štite od alergija

Parfem-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novinarska ekipa zdravekrave istražuje prednosti organskih parfema i nedostatke klasičnih, te otkriva novu kolekciju 100 % prirodnih parfema koji čuvaju okoliš, štite te od alergija, imaju ugodan miris i djeluju opuštajuće na tijelo i duh

Istraživanje koje su objavile britanske novine Daily Mail pokazalo je kako je čak sedam od deset žena alergično na parfeme koje koriste.

Sastojci koji se koriste u proizvodnji parfema nisu uvijek jasno naznačeni na ambalaži proizvoda. Čak i parfemi koji se prodaju pod potpuno prirodne, često u sebi sadrže neke sintetičke sastojke.

100% prirodni parfemi


Kolekcija organskih parfema nove generacije dizajnera Honore des Presa, predstavljena je 2008., kao 100 % prirodna kolekcija koja uključuje pet parfema: Chaman's Party, Bonté’s Bloom, Nu Green, Sexy Angelic and Honoré’s Trip.

Posebno se ističe unisex parfem Nu Green koji se proizvodi od mošusa dobivenog na prirodni način iz indijskih biljaka, s laganom i osvježavajućom aromom mente, tarragona i kedra.


Prirodni ili sintetički mošus

Sastojak koji se nalazi u bazi mnogih parfema je sintetički mošus, a upravo on daje završnu notu parfemu i odgovoran je za njegovo trajanje na koži.

U prirodi se mošus dobiva iz spolnih hormona mošusnog jelena, ili na jednostavniji način iz biljaka: ambrete, galbanuma i korijena angelike. Ipak, u proizvodnji parfema se najčešće koristi sintetički ili bijeli mošus.

Sintetske arome dobivaju se u laboratoriju posebnim metodama kojima se stvaraju mirisi koje u prirodi ne možemo naći. Sintetski mirisi uvelike snizuju cijenu vrlo skupe izrade parfema.

Sintetski sastojak metilpropinal, blijedo žute boje, koji se često nalazi u parfemima može uzrokovati nuspojave kao što su glavobolja, mučnina, vrtoglavica, teško disanje ili curenje iz nosa.

Taj sastojak se često koristi u industriji ljepote, a pogotovo u losionima nakon brijanja, parfemima i šamponima. Ipak, u prevelikim količinama može lako izazvati alergijsku reakciju.

Organska kozmetika

Proizvodnja organskih parfema je različita od konvencionalne kozmetičke industrije.

Kod proizvodnje organskih parfema se posebno štiti okoliš, a tijekom proizvodnje se ne koriste pesticidi ni ostala štetna kemijska sredstva.

U organskoj kozmetici koriste se samo prirodna esencijalna ulja koja osim ugodnog mirisa i protualergijskog djelovanja, djeluju opuštajuće na tvoje emotivno, duhovno i fizičko stanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.