Eko 01. studenoga 2023.

Oprez prilikom paljenja svijeća za blagdan Svih svetih

svijeća
Foto: Pexels Svijeće
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom predstojećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala je u četvrtak građane na oprez, s obzirom na to da se velike količine upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima mogu lako zapaliti i izazvati požar.

Savjetuju da se ne pale svijeće i šibice u blizini suhe trave te da se šibice i svijeće koje još gore ne bacaju u travu ili u smeće. Ugašene svijeće ne treba uklanjati dok se ne ohlade, a stare lampione i ostali otpad treba odložiti na za to predviđena mjesta. 

Upozoravaju i da se upaljene voštane svijeće i lampioni u kućama ne smiju ostaviti bez nadzora kao i da prije izlaska iz kuće ili odlaska na spavanje svijeće koje gore treba ugasiti. Oprezan, kažu vatrogasci, treba biti i prilikom stavljanja upaljenih svijeća i lampiona na prozore jer prijeti opasnost od požara zavjesa i namještaja.

Piromanija Možda te zanima... Što je piromanija i može li se liječiti? Zdravlje

Primijetite li požar na groblju ili na objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193, pozivaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar u Palmotićevoj Možda te zanima... Požar uzrokovan punjačem za mobitel: Kako izbjeći takav scenarij? Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.