Eko 24. rujna 2020.

Znaš li što je Remember Me Thursday izazov?

Foto: Facebook/screnshoot 24 sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga Indigo pozivamo te da se priključiš u #RememberMeThursday izazovu i danas objaviš fotografiju svog udomljenog ljubimca na svom profilu uz #RememberMeThursday! Potakni i druge na udomljavanje i prisjeti se onih njuškica koje nikada nisu dobile svoju priliku.

Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo, koja djeluje već gotovo sedam godina, odlučila se uključiti u izazov putem kojeg se u posljednjih nekoliko godina uspjelo spasiti na tisuće napuštenih pasa i mačaka. Riječ je o Remember Me Thursday izazovu koji svakog četvrtog četvrtka u rujnu poziva vlasnike udomljenih životinja da podijele sliku s njima na društvenim mrežama uz hashtag #RemeberMeThursday i tako potaknu i druge na udomljavanje.

Životi milijuna napuštenih pasa i mačaka diljem svijeta završe prerano. Zbog prenapučenosti skloništa i preniske stope udomljavanja, u mnogim državama ta mala siročad završava na eutanaziji. I ne, tu se ne radi samo o starijim psima (i mačkama) već i onima u naponu snage i mladosti koji bi bili vječno zahvalni za topli krevetić, duge ššetnje i veselu igru.

Možda te zanima... Zagrebački ZOO se pokazao dobrim domom za ugroženu vrstu, dobili su mlade! Eko

Iako se u Hrvatskoj nasreću napušteni psi više ne eutanaziraju, oni na svoj dom čekaju predugo, a mnogi ga nikad ni ne dočekaju. Osnivač Remember Me Thursday pokreta Mike Arms je kroz 21 godinu djelovanja u organizacijama za zaštitu i udomljavanje životinja udomio preko 16 milijuna ljubimaca u nove domove, a kroz RMT je odlučio čitav svijet uključiti u taj proces.

Možda te zanima... Uzrok naglom smanjenju broja insekata moglo bi biti zračenje mobilnih telefona Eko

Ovog se četvrtka i Hrvatska uključuje u ovaj izazov zahvaljujući udruzi Indigo, a to svakako napravite i vi ako ste ponosni udomitelj neke spašene životinjice!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.