Eko 01. srpnja 2020.

Obitelj od utapanja spasila medvjedića čija je glava bila ugurana u plastičnu bocu

Foto: Screenshot. Tricia Hurt/Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obitelj Hurt prije tri je dana doživjela veoma uznemirujuću situaciju.

Tricia, Brian i Brady Hurt prije tri je dana svojim čamcem plovila po jezeru Marshmiller (Wisconsin, Sjedinjene Američke Države) te su ugledali medvjeda kako pokušava plivati. No, ono što je najtužnije u cijeloj situaciji jest činjenica da je medvjedićeva glava bila zaglavljena u plastičnoj boci.

Možda te zanima... 'Srpanj bez plastike' ponovno je pred nama, na koji način ćeš ga ti obilježiti? Eko

Na njegovu sreću, obitelj Hurt ubrzo je došla do njega i spasila ga od tragične sudbine, a sve to obilježili su i video snimkom. Gospodin Hurt uspio ga je osloboditi od plastične boce, a u pozadini video snimke čuje se i kako njegova žena sretno viče "plivaj sretno!"

Prema Wisconsinovom odjelu za prirodne resurse, spomenuto područje jezera dom je crnog medvjeda čija populacija sada trenutno iznosi oko 24.000 jedinki, prenosi Euro News.

Iako je medvjed ovoga puta bio životinja koja je bila žrtva odbačene plastike, morske vrste raznih divljih životinja su one koje najviše pate kada je u pitanju plastično zagađenje u slatkim i slanim vodama. "Svake godine izbacujemo osam milijuna tona plastike u more“, ona ubija i nanosi štetu mnogim životinjama, zaključio je David Attenborough za Blue Planet.

Možda te zanima... 'Plastični Nil': Tri četvrtine riba u najdužoj rijeci na svijetu sadrži komade mikroplastike Eko Možda te zanima... Rastapa srca: Fotograf amater uhvatio prizore 'plesa' malenih medvjedića Eko

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.