Dijeta 10. lipnja 2010.

Trening je lakši uz L-karnitin

Robi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Robert je sretan što se u programu mršavljenja nije morao odreći svog najdražeg napitka - kave koju sada pije sa stevijom, a osim stevije Robert ima i druge saveznike u mršavljenju: kapsule Cactus diet, multivitamine i L-karnitin

Aerobni trening je učinkovitiji uz L-karnitin

Robert prije treninga uzima TwinLabov L-karnitin, a svakodnevno i multivitaminski pripravk DualTabs. Zašto je to preporučljivo u procesu mršavljenja upitali smo nutricionisticu Dariju Vranešić Bender.

'L-karnitin u suradnji s poglavito aerobnom tjelesnom aktivnošću može pomoći pri gubitku tjelesne mase jer djeluje kao prijenosnik masnih kiselina te tako potiče njihovu razgradnju. Redovitim uzimanjem uz tjelovježbu može pomoći gubitku masnog tkiva'.

'Multivitamini su nezaobilazan pratitelj svake dijete za mršavljenje. Naime, kvalitetan multivitaminsko – mineralni pripravak bi prilikom bilo kakvog pokušaja mršavljenja trebao činiti osnovu koja treba sadržavati sve vitamine i minerale kako bi se spriječila pojava deficita', objasnila je nutricionistica Darija Vranešić Bender.

Više info: www.agram89.com

Što ste mi u kavu stavili?

Robert je pravi ovisnik o kavi koju je do sada pio isključivo s bijelim šećerom. Uvođenjem sladila na bazi biljke Stevie, koja potječe iz Brazila i prirodno je slatkog okusa, a nema energetsku vrijednost, naš kandidat se ipak nije morao odreći svog omiljenog napitka.

'Stevia trenutno najprihvatljivije sladilo koje se nudi na tržištu. Čak je do 300 puta slađa od šećera, ali ne potiče lučenje inzulina pa je posebno prihvatljiva za dijabetičare, ali i za osobe na dijeti kojima je bitno izbjeći nagle fluktuacije šećera u krvi koje bi se mogle odraziti na apetit. Termostabilna je pa se može koristiti i za pripremu slastica koje se kuhaju ili peku', kaže Darija Vranešić Bender.

Cactus dijeta

Robertu su nutricionisti preporučili i uzimanje kapsula Cactus diet.

Za mišljenje smo upitali nutricionisticu Sandru Krstev Barać.

Zahvaljujući znanstveno dokazanim svojstvima aktivnog sastojka pod imenom NeOpuntia ima smisla govoriti o pozitivnom učinku Cactus dijete na smanjenje tjelesne mase.

NeOpuntia je ekstrakt dobiven iz dehidriranih listova kaktusa Opuntia ficus indica čija je glavna karakteristika sadržaj i topivih i netopivih prehrambenih vlakana.

Ta vlakna imaju sposobnost vezanja masti na sebe čime smanjuju njihovu apsorpciju. Naime, u trenutku kada NeOpuntia dođe u kontakt s mastima (što se događa već u želucu) automatski se veže na njih formirajući fluidni gel oko čestica masti, otporan na bilo koji pH.

Takve molekule tijelo ne može apsorbirati i one se izlučuju fecesom. Drugim riječima, mast se ne iskorištava za produkciju energije, kalorijska vrijednost obroka je manja i potpomaže se mršavljenje.

Ipak, valja imati na umu da Cactus dijeta nipošto samostalno ne može riješiti problem suvišnih kilograma, već da tek u kombinaciji sa izbalansiranom redukcijskom dijetom i redovitom tjelesnom aktivnošću može poslužiti kao pripomoć u mršavljenju.

Pročitaj više o Cactus diet...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.