Dijeta 11. kolovoza 2014.

Spremne smo za plažu s 12 kg manje!

Mzk2_1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nataša Boch (44) je u dva mjeseca smršavjela 8 kilograma, dok je Željena Bujan (39) u istom roku smršavjela 4 kilograma i učvrstila svoje tijelo. Vitkija figura i zdravije životne navike rezultat su članstva u Mršavimo zajedno klubu i redovitog treninga. Pročitaj kakvo je njihovo iskustvo

Stres i emotivno prejedanje uzrok viška kilograma

"Nakon 19 godina braka i rođenja dvaju sinova imala sam 20 kilograma više nego na vjenčanju. Stres, previše obveza i emotivno prejedanje u večernjim satima bili su glavni krivci mog viška kilograma, a uz poslovne i privatne obveze malo sam vremena posvećivala sebi", priča Nataša koja je uz to imala i loše prehrambene navike.

"Na primjer, dan sam započinjala kavom i nečim slatkim. Iako mi je to trenutačno davalo energiju, nakon toga bi ubrzo postala gladna. Pogrešno je bilo i to što se u mojoj obitelji jelo puno mesa, a premalo povrća", dodaje. U želi da skine barem 10 kilograma viška, postala je članica Mršavimo zajedno kluba gdje joj na raspolaganju stoje redukcijski jelovnici prilagođeni individualnim potrebama svakog korisnika, programi treninga, kao i pomoć stručnjaka – nutricionista, psihologa i trenera.

Jelovnici uz koje nema gladovanja

Unutar samog programa, Natašu su posebno oduševili jelovnici koje su pripremile nutricionistice Mršavimo zajedno kluba. "Tijekom dva mjeseca, koliko sam član MZ kluba, uglavnom sam jela prema mediteranskim jelovnicima i više sam nego zadovoljna napretkom. Od samog početka gubim otprilike 1 kg tjedno, a osjećam se super jer uz predložene jelovnike nema odricanja.

U odnosu na moj stari način prehrane, više obraćam pozornost na količine koje pojedem, jedem manje slatkoga, ali imam više energije. Moji omiljeni novi obroci su pahuljice s voćem za doručak, varivo od tikvica i polpete od povrća", kaže Nataša na kojoj se itekako vide pozitivni rezultati novih životnih navika. S početnih 79 kilograma, koliko je imala prije učlanjenja u Mršavimo zajedno klub, Nataša je došla do 71 kilograma, te je izgubila 11 centimetara u struku i 10 cm u bokovima.

Pozitivna promjena koja tjera naprijed

"U protekla dva mjeseca napravila sam veliku promjenu u životu, ne samo u pogledu nove linije, nego i u pristupu prema vježbanju, zdravoj prehrani i općenito zdravom načinu života. Primjerice, iako mi je vježbanje oduzimalo dio vremena u danu, također sam kroz to dobila pozitivnu motivaciju. Prehrana prema jelovnicima Mršavim zajedno kluba mi odlično odgovara, nemam osjećaj težine nakon što pojedem obrok, nemam osjećaj gladi, a imam dovoljno energije za sve dnevne potrebe", govori Nataša koja s programom nastavlja kod ne postigne svoju idealnu težinu

''Želim izgubiti još kilograma, a znam da samo prehrana bez vježbanja za to nije dovoljna. Nastavljam se hraniti prema programu Mršavimo zajedno kluba, a godišnji odmor ću provesti aktivno plivajući i šetajući te ću od jeseni redovito trenirati", zaključuje Nataša.

"Osjećam se bolje i imam više samopouzdanja"

Slično iskustvo ima i Željena Bujan, koja je članica Mršavimo zajedno kluba već dva mjeseca. Nije bila previše nezadovoljna svojim izgledom jer je na 178 cm visine imala 77 kilograma, htjela je učvrstiti tijelo i riješiti se nekoliko kilograma viška. Željena je u dva mjeseca, uz predloženi program Mršavimo zajedno kluba i treninge smršavjela 4 kilograma te je promjenom više nego zadovoljna. 

"Mjerljivi rezultati su 4 kg manje i po 6 cm manje u bokovima i struku. Ono što je nemjerljivo jest to što se osjećam bolje, izgledam bolje, uspravnije hodam, imam više samopouzdanja i mogu odjenuti nekoliko haljina koje su čekale bolje dane", govori Željena. ''Ne osjećam da se nečeg posebno odričem, iako sam izbacila pojedine namirnice koje su prije bile svakodnevno na mom stolu. Predloženi jelovnici mi se sviđaju jer jedem više, ali kvalitetnije nego prije, a osjećam se lakše", dodaje Željena koja je uz ovaj program usvojila nove životne navike.

"Kupila sam bicikl i sada je svaki moj vikend aktivan. Uskoro krećem i na odbojku na pijesku na Jarun, a i do Jaruna se vozim na biciklu", ističe Željena.

Ako si i ti jedna od onih osoba koje žele preuzeti kontrolu nad suvišnim kilogramima, posjeti stranicu Mršavimo zajedno kluba. Unutar Kluba naći ćeš jelovnike prilagođene baš tebi, plan treninga, vodstvo stručnjaka i podršku ostalih članova Kluba.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.