Dijeta 04. ožujka 2010.

Slavni mršave na hipnozi

Lily-Allen
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hipnoterapija je najnoviji trend u mršavljenju kod poznatih zvijezda, a na seanse hipnoterapije kod poznate hipno-terapeutkinje Susan Hepburn  redovito odlaze britanska pjevačica Lily Allen i bivša 'spajsica' Geri Halliwel koje su upravo pomoću ove metode dovele tijelo ponovno u formu

Susan Hepburn ima više od 20 godina iskustva na području hipnoze, a radila je i pomagala mnogim osobama od kojih je veliki broj iz svijeta slavnih. Njezin DVD-i 'Smršavite bez dijete' i Prestanite pušiti', mogu se kupiti i u Hrvatskoj.

Hipnoterapija - trend među zvijezdama

Hipnoterapija je otprije poznata metoda u psihoterapiji, ali tek je u posljednje vrijeme masovno prihvaćena među poznatim zvijezdama kao metoda za povratak u top formu.

Seanse hipnoterapije pomažu u smanjivanju apetita i gubitku želje za nezdravom, kaloričnom hranom, te obnavljaju samopouzdanje. Čest je slučaj odlaska na hipnoterapiju i zbog ovisnosti o alkoholu i cigaretama.

'Ja se ne služim magijom niti izvodim trikove koji zavaravaju um. Jednostavno pomažem ljudima da reprogramiraju vlastitu podsvijest i da se distanciraju od osjećaja straha i napetosti. Učim ih kako da se sami dovedu u stanje duboke relaksacije i dublje uđu u vlastitu podsvijest'.

'Samohipnoza je moćna tehnika pomoću koje je moguće bezbolno proći čak i operaciju bez prethodnog uzimanja anestezije', objašnjava Susan.

Susan je osmislila jednostavne vježbe na DVD-u pomoću kojih obećava postizanje željene težine bez oslanjanja na tradicionalne metode dijete, a uz to potiče zdrav način prehrane u kombinaciji s umjerenim užicima. Upute su da se dvd gleda jednom dnevno u mirnom okruženju i da slijede njezine upute.

Mišljenje stručnjaka

Hipnoza je moćna metoda psihoterapije

Prof. Mara Orehovec, psihoterapeut i hipnoterapeut objašnjava zašto je hipnoterapija sve popularnija metoda za odvikavanje od različitih ovisnosti.

Pojmovi hipnoza i hipnoterapija sve se više pojavljuju u medijima. Naša razmišljanja uvjetovana tempom života i velikim zahtjevima okoline, usmjerena su prema brzim i učinkovitim metodama za samopomoć, samoiscjeljenje i pravovremenim rješavanjem osobnih problema. Sastavni dio osobne brige za mentalno i fizičko zdravlje je i kontrola ovisnosti .

U zadnje vrijeme dostupne DVD snimke Susan Hepburn mnogima mogu pomoći u postizanju kontrole tjelesne težine i odvikavanje od pušenja.

Hipnoterapijom se može utjecati na odvikavanje od raznih ovisnosti , kako pretjeranog konzumiranja hrane tako i ovisnosti o pušenju, alkoholu i drugima, povezanim s dubljim poremećajima koji mogu imati svoje ishodište tijekom razvoja u djetinjstvu.

Hipnoza je poznata stoljećima i učinkovita je pomoć u poboljšanju mentalnog zdravlja, ali i lječenju niza poteškoća i poremećaja emocionalnih i mentalnih stanja.

Sam tijek uvođenja u hipnozu je prirodan i ugodan način mijenjanja stanja svijesti u opušteno stanje slično snu, kada tijelo ''spava'', a um otvara put dijelu osobnosti, koju znanost naziva podsvijest.

Ulazak u podsvijest pitanje je intime i uzajamnog povjerenja u terapeuta, te uvid u najdublja i skrovita područja naših misli i osjećaja.

Za razliku od postizanja jednostavnijih ciljeva metodama samopomoći, osobama koje su razvile svoju ovisnost iz ranijih frustracija, anksioznosti i strahova može pomoći tek individualizirani pristup hipnoterapijom.

Metoda uporabe transnog stanja zasniva se na tome, da uvriježane navike, stajališta, emocije i raspoloženja izgube snagu svojeg utjecaja te da svjesno budu zamijenjene novim okvirom.

U mojoj višegodišnjoj praksi hipnoterapijom uspješno postižem rješavanje, osim spomenutih ovisnosti, menadžerske anksioznosti, fobija, paničnih strahova i depresija kao najtežih oblika mentalnih stanja koje pojedinac ne može riješiti bez stručne pomoći osobnog hipnoterapeuta.

Više info na : www.maraO.hr

Kontakt: 01/4684 256

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.