Dijeta 29. svibnja 2014.

'Smršavio sam 30 kg i osjećam se mlađe'

Motor2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Skidanje suvišnih kilograma često se zna pretvoriti u mukotrpnu borbu između željenog cilja i stvarnih mogućnosti. Priča Valentina Hudovernika svakako je ipak pozitivna i poticajna - u sklopu programa mršavljenja Xtravaganza izgubio je 30 kilograma te je smanjio obujam struka za 20 centimetara. Saznaj kako je uz zdravu prehranu i tjelovježbu postigao ove rezultate

''Htjeli mi to priznati ili ne, u svakom trenutku našeg života na raspolaganju nam stoji mnoštvo mogućnosti koje možemo izabrati i tako promijeniti svoje postupke, a time i postići bolje rezultate. Upravo naše odluke određuju kako ćemo reagirati i postupati u različitim situacijama u životu.'' Ovo je samo djelić motivacijskog dijela Mentalnog treninga koji imaju na raspolaganju svi članovi centra za mršavljenje Xtravaganza.

Zdrava lagana prehrana i tjelovježba

Uz Mentalni trening, koncept Xtravaganzinih programa mršavljenja u potpunosti je prilagođen osobama koje žele smršavjeti te je fokusiran na mentalnu hranu, dobru energiju i radost kretanja. A kako svi znamo da su za konačnu odluku o skidanju kilograma potrebni visoka motivacija i odlučnost koje vode u smjeru ostvarenja cilja, dodatna podrška svakako može pomoći.

Tako je svoje odluke o mršavljenju lakše provelo u djelo nekoliko članova Xtravaganze: Patricija Ćorac smršavjela je 21 kilogram, Maja Stepančić 26 kilograma, a Snježana Čović 15 kilograma. S čak 30 izgubljenih kilograma može se svakako pohvaliti Valentino Hudovernik. ''Obujam struka mi se smanjio za oko 20 centimetara, a ukupno 30 kilograma sam izgubio zdravom laganom prehranom i tjelovježbom'', tvrdi Valentino. Odlučio je promijeniti svoje prehrambene navike te je objedovao više puta dnevno, a od tjelovježbe je najradije kombinirao hodanje i vježbe na spravama u teretani. ''Prvotni cilj je bio da dođem sa 112 kilograma težine na 90 kilograma, ali sam uspio smršaviti i više od zadanog cilja te sam došao na 82 kilograma.''

Xtravaganza dijeta

Valentino se godina borio s viškom kilograma, što je ujedno bio i glavni razlog tome zašto je odlučio priključiti se Xtravaganzinom programu mršavljenja. ''Tri puta dnevno sam jeo slani obrok Xtravaganze, tj. kombinirao sam šparoge i zeleno povrće, a u slobodno vrijeme sam tri puta tjedno vježbao. Sve to je pridonijelo promjeni mog načina prehrane'', pojašnjava. U Xtravaganzi se vode time da prehrana treba sadržavati sve hranjive tvari - ugljikohidrate, proteine i dobre masnoće, kao i vitamine, minerale te antioksidanse

Jedan Xtravaganza tanjur izgleda ovako:

  • Na njemu se nalazi šaka proteina, šaka ugljikohidrata i dlan povrća bogatog vodom (salata). 
  • Ne smijemo zaboraviti niti dobre masnoće; pola žlice maslinova ulja na salati zadovoljit će potrebe za masnoćama. 
  • Dnevno možeš pojesti tri ovakva tanjura i dva međuobroka. Naravno, tanjure prilagodi prema tome spremaš li doručak, ručak ili večeru.
  • Savjet: Igraj se bojama - u dijelu s toplim ugljikohidratima, kao i u dijelu s povrćem bogatom vodom, neka budu barem tri različite boje. Osjeti mirise! Tako ćeš u hrani uživati svim svojim osjetilima.

Manje kilograma, manje godina

Uz ovakav program mršavljenja koji se ne bavi toliko izračunavanjem kalorija i vaganjem namirnica, već se veličina porcija određuje na temelju vlastite šake i dlana, Valentinu nije bilo teško mijenjati dotadašnje prehrambene navike. ''Ulaskom u ovaj program mršavljenja bez problema sam odolio svim izazovima raznolike i ukusne hrane, odnosno donio sam odluku o tome da jednostavno moram promijeniti način svog života. Korištenjem programa poboljšao sam svoje zdravstveno stanje i trenutno se osjećam 20 godina mlađe.''

Na početku Xtravaganza programa, članovi također mogu koristiti i xtraVLCD proizvode za mršavljenje. xtraVLCD (Very Low Calorie Diet = dijeta s vrlo malo kalorija) proizvodi su zamjenski obroci koji se mogu koristiti kao jedini izvor hrane ili u kombinaciji s redovnom prehranom. Oni su alat koji u početku mršavljenja daje 'vjetar u leđa' kako bi se brzo i efikasno postigli željeni rezultati.

Više o Xtravaganzinim programima mršavljenja možeš doznati ovdje te na njihovoj Facebook stranici.

Saznaj po kojem principu funkcionira Mentalni trening i rad zdravstvenih savjetnika Xtravaganze.

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.