Dijeta Mršavimo zajedno 15. ožujka 2018.

Pročitaj kako se seksualni život promijenio paru koji je zajedno izgubio 150 kg

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj bračni par objavio je na društvenoj mreži Reddit svoju bitku s pretilosti te kako im je taj proces promijenio seksualni život. Podijelivši s javnosti svoj privatni život, potaknuli su mnoge da podijele i vlastito iskustvo.

Woman's Health prenosi priču o Redditrou (naziv za registrirane korisnike Reddita) pod nadimkom apparition99 koji je objavio dvije 'prije i poslije' fotografije sebe i svoje žene na početku i kraju puta mršavljenja.

Zatim je iskreno opisao koliko im je to promijenilo seksualni život, što je pomoglo mnogima da promisle o svome tijelu te kako se ono odražava na određene dijelove njihovog života. 

Through thick and thin. Together my wife and I have lost 315 lbs. from r/pics

Na prvoj su fotografiji prikazani ovaj Redditor i njegova žena na bračnom putovanju prije nekoliko godina dok druga pokazuje kako izgledaju sada, nakon što su skupa izgubili skoro 150 kilograma. 

Samo tri sata nakon što su objavili fotografiju počeli su stizati komentari osoba sa sličnim iskustvima. Prvi je glasio: "Čovječe, zanima me koliko se jednom paru koji je uspio ovako smršaviti poboljšao seksualni život".

Na to je dobio odgovor autora slike kako je im seksualni život bio "užasan", te kako sada ponovno otkrivaju svoja 'nova' tijela.

Jedan mu je Redditor priznao kako su on i žena izgubili 40 kilograma skupa i način na koji im je to poboljšalo seksualni život. Priznaje da sada imaju puno više energije i izdržljivosti

Možda te zanima... "Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"! Fitness Možda te zanima... "Požalila sam zbog operacije pomoću koje sam izgubila višak kilograma" Ljepota i relax

Jedan od komentar je bio i: "Mogu se 100% s ovim poistovjetiti. Kada sam imao skoro 30 kila više, nisam imamo apsolutno nikakvog seksualnog nagona niti energije. Nakon što sam počeo paziti na unos hrane, moj libido se drastično povećao."

Stručnjakinja za žensko zdravlje, dr. med. Jennifer Wider objašnjava kako višak kilograma igra veliku ulogu u seksualnom nagonu: određeni zdravstveni problemi poput pretilosti, dijabetesa i visokog kolesterola mogu također utjecati na tvoj libido. 

Naravno, i slika o svome tijelu ima jak utjecaj na to. "Veza između mozga i tijela igra temeljnu ulogu u seksualnom životu individualca te načinu izvođenja.", kaže Winder. 

"Ako imaš negativne misli o svome tijelu, to se može preslikati u spavaćoj sobi", nastavlja.

Sretna vijest je da se sada i to može popraviti, a ovaj par je to iskusio iz prve ruke. 

Obične vježbe zbog kojih će tvoj seksualni život postati neobično dobar

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.