Dijeta Dijete A-Ž 23. kolovoza 2016.

Prednosti "tekuće" dijete na primjeru vozača taksija

1/3
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako su “tekuće” dijete na lošem glasu, jer se baziraju isključivo na konzumaciji tekućih napitaka i kašastih jela, britanska studija pokazala je da ovaj tip dijete ima pozitivan učinak u borbi protiv debljine i dijabetesa tipa 2.

Rezultati su objavljeni su u britanskom magazinu Journal of General Practice, izneseni su na primjeru 60-godišnjeg taksista Jamesa Aitkena, koji je bio na gornjoj granici debljine.

Naime, prije godinu dana, taksist je skoro ostao bez posla jer zbog kilograma i velikog trbuha nije mogao voziti automobil, a zdravlje mu je bilo ugroženo dijabetesom tipa 2, te je morao koristiti injekcije inzulina.  Na kraju, taksist je morao ići na operaciju smanjivanja želuca i uključio se u britanski test-program Counterweight, u kojem se konzumira isključivo tekuća hrana.

Na tom režimu prehrane bio je tri mjeseca. Svakodnevno je dobivao uravnotežene obroke koji su ukupno imali oko 800 kalorija. Za ta tri mjeseca, James je uspio smršavjeti preko 30 kilograma. Nakon toga uveo je i svakodnevnu fizičku aktivnost, ali novi način prehrane pomogao mu je u borbi s dijabetesom tipa 2 te više nije morao koristiti dvije do tri doze inzulina dnevno. Prema rezultatima studije, oko 30 posto, od ukupno 90 ljudi koji su sudjelovali u ovom načinu mršavljenja, uspjelo je smršavjeti 15-20 kilograma, koje nisu vratili u idućih godinu dana.

Treba imati na umu kako se je prije primjene ovakve dijete potrebno savjetovati sa stručnjacima iz područja medicine i nutricionizma. 

Dijeta sokovima donosi brze rezultate, pogledaj jelovnik i savjet nutricionista!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.