Dijeta 20. veljače 2015.

Pozornica ne podnosi višak kilograma!

Uspravna1_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakog jutra zadnjih 30 godina ponavljam jedno te isti ritual - prolazim pored velikih ogledala kojih u mom stanu, hvala bogu, ima dosta i bacam pogled na svoje golo tijelo. Da ga 'iščekiram', promotrim, seciram, naravno ocijenim i tako svakoga jutra od moje 15. godine. Naime tada, dok sam marljivo vježbala klasični balet u školi Silvije Hercigonje, u moj je život ušla jedna kila, a s njom i jedna nova riječ - debljina

Glavne glumice nikada nemaju višak kilograma

Tada nisam znala da moj mali baletni život više nikada neće biti isti. Tu jednu kilu popratile su i vrlo bujne grudi, bokovi i od tog trena je mene lovila panika pošto su sve druge djevojčice i dalje bile mršave, ravne i savršeno podatne za balerinu. Teta Silvija je tada rekla: ''Ti nikada nećeš biti balerina, ali imaš lijepo tijelo, scena te voli i bit ćeš glumica. Ali pazi da se ne udebljaš i skini 1 kilogram.''

Vrlo brzo nakon toga ostavila sam balet i pobjegla u kazalište. Počela sam igrati u mjuziklima, što radim i danas, ali strah od debljine i jedne kile me nikada nije napustio. Da, postoje i glumice s viškom kilograma, ali 'leading ladies', odnosno glavne glumice nikada nemaju višak kilograma. A ja sam željela upravo to - biti 'leading lady' u mjuziklu. A moje kile su rasle... Tijekom srednje školu pa do akademije imala sam 10 kilograma viška, a onda se dogodio 'klik'!

Balans između unutarnje i vanjske slike

Dobro se sjećam tog dana. Imala sam sat govora kod profesora Crnkovića. Na sebi sam nosila kožnu jaknu i minicu jer sam tvrdoglavo, prkosno i bahato nosila svoj višak kila. Sebi u inat, frajerima u inat, svim glavnim glumicama u inat, ma cijelom svijetu u inat! Govorila sam neki dosadni tekst, Crnković je poludio i rekao mi: ''Govori ljudski i ne izigravaj nešto što nisi, pogledaj je!'' Prc knedla... Prc knedla... To je bio 'klik' jer leading lady, osim što mora imati savršen zanat, inteligenciju, kulturu ophođenja, šarm, tajanstvenost, osobnost i individualnost, ono nešto što je čini drugačijom od ostalih, mora na kraju krajeva posjedovati njegovan i poštovan instrument - svoje tijelo. A ja sam bila - prc knedla.

Moja slika svijeta se u tom trenutku urušila. Nisam znala da li da plačem, vrištim ili piškim ili sve troje u isto vrijeme. Odrasla sam u građanskoj obitelji gdje je taj izraz korišten za male debeljuškaste osobe koje su se voljele praviti važne, biti bolje i ljepše nego što jesu. Puno kasnije sam shvatila da profesor Crnković nije uopće mislio na moju masu, već na balans između unutarnje i vanjske slike.

Kile dolje, flaster na usta?

Bilo kako bilo, ja sam tada krenula u rat s kilom, prc knedlom i cijelim svijetom. Nazvala sam tetu Silviju i vratila se u baletnu dvoranu. Kad me vidjela, samo je rekla: ''7 kg pothitno, flaster na usta - zauvijek ako želiš na scenu!'' A prc knedla je ostala živjeti u meni, kao mala tempirana bomba. Umjesto da sam se posvetila njoj, bavila sam se kilama. A ona me čekala u mraku, ogledalu i odnosu... dok se nismo sprijateljile. Ta mala knedla živi i dalje u meni, svakoga jutra kad se pogledam u ogledalo ona mi kaže: ''Maco, bok! Dobra si, držiš se!'' A kako sam se sprijateljila sa svojom 'prc knedličkom' otkrit ću ti idući put...

Voli te i pusi tvoja prijateljica kravica!

Mila Elegović je ambasadorica Mršavimo zajedno kluba i poziva te da budeš dio zajednice Mršavimo zajedno - učlani se što prije, izgubi kilograme i zablistaj u novom izdanju! Na Forumu razmijeni s korisnicima svoje iskustvo o mršavljenju!

Doznaj više o Mili Elegović i tajni njezine vitke linije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.